My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

athlitismos-600x328Για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Ν.Κιλκίς με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»

Τα σχολεία του νομού μας για να τιμήσουν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού υλοποίησαν με φαντασία και μεράκι πολυποίκιλες δράσεις, όπως :

α)κινητικές δραστηριότητες με  παιχνίδια Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Χειροσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αγωνίσματα στίβου, παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.

β) σε αρκετές σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες  και προβολές ταινιών σχετικά με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις αθλητικές δραστηριότητες και τις υπόλοιπες δράσεις ανέδειξαν την επιτυχία της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο Νομό μας.

Εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Β/θμιας  Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, τα μέλη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής επισκέφθηκαν αρκετά σχολεία όπου κατέγραψαν τις δράσεις  και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές καθώς και στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων για την συμμετοχή τους στην ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού. Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων του Νομού μας. Ως υπεύθυνοι οργάνωσης των παραπάνω δράσεων, ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ως μια ιδιαίτερη ημέρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε