My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Αγ. Τρύφων”: Εκπρόσωπος στη Μ. Ασία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε για άλλη μια χρονιά επάξια την Ελλάδα και τη Μακεδονία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του εξωτερικού. Φέτος το χορευτικό του Συλλόγου ταξίδεψε στα παραλία της Μικρά Ασίας και συγκεκριμένα στο Τσανάκαλε.

Εκεί συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της περιοχής παρουσιάζοντας χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, τιμώντας και αναδεικνύοντας την ελληνικότητα της. Για την εξαιρετική παρουσία του και για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασε, ο σύλλογος Στενημαχιτων βραβεύτηκε λαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 40 και πλέον χώρες.

Την επόμενη μέρα όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βαρκάδα στο Ελλήσποντο όπου διασκέδασαν όλοι μαζί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας με το δούρειο ίππο να μας υποδέχεται στην είσοδο της.

Η μέρα μας έκλεισε με την τελετή λήξης του φεστιβάλ όπου όλες οι χώρες μαζί διασκέδασαν και αποχαιρετίστηκαν ελπίζοντας να ξανασυναντηθούν σε μελλοντικά φεστιβάλ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η μουσική και ο χορός δεν έχουν σύνορα και μπορούν να ενώσουν ανθρώπους και πολιτισμούς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, οι χορευτές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αϊβαλί, που κάποτε αποτελούσε μια αμιγώς ελληνική πόλη, καθώς επίσης και το Ασκληπιείο της Περγάμου, την αρχαία ελληνική πόλη που δημιούργησε την περγαμηνή για να ανταγωνιστεί τον πάπυρο της Αιγύπτου.

Από τις ξεναγήσεις μας δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η αρχαία πόλη της Εφέσου, η οποία κάποτε αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της περιοχής. Τέλος, η εκδρομή μας έκλεισε με την επίσκεψη μας στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Στενημαχιτών «Άγιος Τρύφων» Κιλκίς

Σχολιάστε