My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Αγωνία νέων αγροτών”

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα τους επιλαχόντες νέους αγρότες, κάνοντας λόγο για αδράνεια του Υπουργείου, η οποία ενισχύει τον φόβο και την αγωνία τους ότι θα μείνουν εκτός του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Ο κ. Γεωργαντάς ρωτά αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αύξηση του προϋπολογισμού για την ένταξη και των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα, καθώς και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την επίλυση του ζητήματος.

Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και μέσο υπέρβασης της οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νέους να βρουν επαγγελματική διέξοδο και παράλληλα συμβάλλει στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας οδηγώντας στην ενίσχυση της οικονομίας.

Από το σύνολο των υποψηφίων «νέων γεωργών» στο πρόγραμμα, έχουν μείνει εκτός 3.122 άτομα. Ειδικότερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία καλύπτει το ¼ της πανελλαδικής αγροτικής παραγωγής, έχουν μείνει εκτός 1.133 υποψήφιοι ως επιλαχόντες.

Οι επιλαχόντες αυτοί αποκλείστηκαν αν και πληρούν τις προϋποθέσεις και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάνει τα απαιτούμενα έξοδα για την έναρξη της αγροτικής τους δραστηριότητας και εδώ και μήνες είναι δεσμευμένοι σε αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Η αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την περίπτωση των επιλαχόντων σε συνδυασμό με την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενισχύει τον φόβο και την αγωνία τους ότι θα μείνουν εκτός Προγράμματος.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αύξηση του προϋπολογισμού για την ένταξη και των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών;

Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα το Υπουργείο για την ένταξη των επιλαχόντων και τι χρονοδιάγραμμα θέτει στην οριστική επίλυση του ζητήματος;»

Σχολιάστε