My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες: Μεγάλη η συγκέντρωση

agrotes-syntagmaΜεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη) έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 5.000.

Αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν ομάδα αγροτών, και ενώ είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων, επιχείρησε να ρίξει τα  κιγκλιδώματα, που είχε τοποθετήσει η ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή, και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ.

Νωρίτερα οι αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη σε όγκο κινητοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα.

Στο συλλαλητήριο, το “παρών” έδωσαν αγρότες από τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ συμμετείχαν και το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί. Επίσης, παραβρίσκονται αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην ομιλία του, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».

«Ξέρουμε», πρόσθεσε «πως με τα νέα μέτρα και την ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής γης σε λίγα χέρια ενώ για τους μικρομεσαίους επιφυλάσσεται ανεργία».

Σχολιάστε