My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αγρότες: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ διαστάσεις παίρνει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της ΠΑΣΕΓΕΣ με αφορμή βαριές εκφράσεις του πρωθυπουργού για τη συνεταιριστική οργάνωση.

agrotes-trakter-500x375Εντός της εβδομάδας θα διεξαχθούν κατά τόπους συνεδριάσεις των αγροτικών συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να καταρτιστεί πλάνο κινητοποιήσεων ανά νομό στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη για την επόμενη Τρίτη 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας επί αγροτικών θεμάτων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ μόνον από αγρότες δεν αποτελείται. Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της εθνικής επιτροπής συνδικαλιστών των αγροτών, υπογράμμισε: “Και βεβαίως να πω και το υποκριτικό ορισμένων αυτόκλητων υπερασπιστών του αγροτικού χώρου, οι οποίοι όμως μόνον αγρότες δεν είναι”.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ σε απάντησή της υποστήριξε πως δέχεται επίθεση, γιατί προασπίζει με τεκμηρίωση, όπως λέει, τα κεκτημένα των αγροτών.

TA AITHMATA

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες με την ανακοίνωσή τους είναι: “Τιμές παραγωγού στα προϊόντα μας, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και επιβίωσης, συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Κατάργηση όλων των περιορισμών που επιβάλλει η ΚΑΠ της Ε.Ε. στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές, και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους”.

Επίσης ζητούν: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους. Καμία επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να παγώσουν τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα. Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και χωραφιών λόγω δανείων που βρίσκονται στο κόκκινο, μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ασφάλιση, υγεία-πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία. Καμία διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια) ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές. Η ΑΕΣ (πρώην ΠΕΣ) να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα-χαράτσια που εισέπραξε από τους παραγωγούς για την πιστοποίηση της καλής πρακτικής εφαρμογής φυτοφαρμάκων.

Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία» – Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σχολιάστε