My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Αγροτες: Δεν δινουμε πισω τα λεφτα

Ανάστατος είναι ο αγροτικός κόσμος απ` την απαίτηση της Ε. Ενωσης να επιστραφούν εντόκως τα 425 εκατ. ευρώ, που τους είχαν δοθεί το 2009 ως ενισχύσεις  με εντολή του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη.

“Ηταν αποζημιώσεις που δικαιούμασταν”, λένε οι αγρότες, ενώ το υπουργείο από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα ώστε να μην δοθούν πίσω τα λεφτά, και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην κρατηθούν από τους αγρότες.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης, ανέφερε ότι έδωσε ήδη εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. και να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα τον Ιανουάριο του 2009 και κράτησαν έναν μήνα, είχαν ως αποτέλεσμα ν` ανακοινώσει ο Σ. Χατζηγάκης το γνωστό «πακέτο» των 425 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων εμφανίστηκαν ως αποζημιώσεις για καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, λόγω ζημιών, και προέρχονταν από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι περισσότεροι από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πήραν χρήματα ουδέποτε έκαναν αίτηση στον ΕΛΓΑ και επιπλέον δεν εμφανίστηκε τότε καινούργιο ζημιογόνο αίτιο που να δικαιολογεί νέα εκταμίευση χρημάτων.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το «πακέτο Χατζηγάκη», άρχισαν οι αντιδράσεις από την ΕΕ. Λίγες εβδομάδες αργότερα -και πριν ακόμη δοθούν τα χρήματα- η τότε επίτροπος Γεωργίας, Μάριον Φίσερ Μπόελ, έστειλε επιστολή στον Σ. Χατζηγάκη, ζητώντας διευκρινίσεις. Ο κ. Χατζηγάκης απάντησε ότι τα 425 εκατ. αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες το 2008, αλλά οι κοινοτικοί αμφισβητώντας τη φερεγγυότητα της ελληνικής κυβέρνησης, εξέτασαν και ένα ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ που δόθηκε το 2008 από τον ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις και έτσι η έρευνα έγινε για συνολικό ποσό 800.000 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε