My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Αγορά: Πτώση τζίρου και φέτος

Γι` άλλη μια χρονιά ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Κιλκίς, ήταν όπως και στο σύνολο σχεδόν της χώρας, χαμηλότερος των προσδοκιών.

magazia-agora-xristougenna-001Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχαμε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, με τις τοπικές αγορές να θεωρούν ότι σημειώθηκε πτώση των πωλήσεων συγκριτικά με την περσινή περίοδο των Χριστουγέννων.

Με βάση πάντα τις πρώτες ενδείξεις, η πτώση του τζίρου στις τοπικές αγορές του νομού μας ξεπέρασε το 10%, την ώρα που πτώση ρεκόρ στη χριστουγεννιάτικη ζήτηση είχε σημειωθεί το 2012, με το ιστορικό χαμηλό του -30%, ενώ το 2013 η μείωση στο λιανικό εμπόριο είχε υπερβεί και πάλι το 10%.

Το 70% της συνολικής εμπορικής κίνησης των εορταστικών αγορών γίνεται τη περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, και το υπόλοιπο 30% μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αφού ο μισθός του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων του ιδιωτικού τομέα, δύσκολα φτάνουν πλέον μέχρι τη Πρωτοχρονιά.

Οι εκπρόσωποι του εμπορίου τονίζουν ότι όσοι ψώνισαν στις γιορτές διέθεσαν κατά 20% μικρότερα ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Από τα πρώτα συγκριτικά στοιχεία της αγοράς φαίνεται ότι ο κλάδος όπου διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης ήταν αυτός της ένδυσης και υπόδησης.παιχνίδια, δηλαδή στους δύο κλάδους που έχουν αποδειχτεί οι πιο ανθεκτικοί στις περικοπές των εορταστικών δαπανών.

«Εάν τελικά τα αποτελέσματα της εμπορικής κίνησης της περιόδου των Χριστουγέννων, επιβεβαιωθούν από τη κίνηση της Πρωτοχρονιάς και συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, τότε η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Σχολιάστε