My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αγαθοπούλου: Πάρτε μέτρα

ktinotrofia-provata“Αν και από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς δεν υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι αιγοπροβάτων στο νομό ως τώρα, η κατάσταση σε όλη τη χώρα φανερώνει πως βρίσκεται  σε εξέλιξη μια επιδημία, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, οι συνέπειες  θα είναι τραγικές για τους παραγωγούς και τη χώρα για πολλά χρόνια.”

Αυτό τόνισε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς, Ιωάννη  Αναστασιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε στις 7 Αυγούστου για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού και την απόφαση να μπει ο νομός  μας σε «καραντίνα».

agathopoulou-540x355Στη δήλωσή της η κ. Αγαθοπούλου ανέφερε και τα εξής

“Είναι προφανές ότι για να επιτευχθεί  ο έλεγχος της νόσου, αναγκαία είναι η καταπολέμηση του εντόμου (κουνουπιού) καθώς και  ο εμβολιασμός του ζωικού κεφαλαίου συγχρονισμένα σε ολόκληρες περιοχές και σε όλες τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αγροκτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί τον πρώτο βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας η οποία μπορεί και πρέπει να αποτρέψει την επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση, που η μνημονιακήσυγκυβέρνηση  επιβάλλει στην πατρίδα μας. 

Για το λόγο αυτό καλούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πάρει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την θωράκιση της κτηνοτροφίας από τις διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττεται.

Ζητάμε τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο. Ζητάμε την άμεση λήψη όλων των μέτρων αντιμετώπισης που απαιτούνται από πλευράς του κράτους για την εξάλειψη της ασθένειας, την άμεση οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, καθώς και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στις μονάδες που έχουν πληγεί, όχι μόνο του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των παραγώγων του (π.χ. γάλα).”

Σχολιάστε