My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αγαθοπούλου: Απάντηση για ΤΕΙ

Στο νομό μας, ισχύει το «με εντολή Γεωργαντά», λέει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην απάντησή της προς τον υφυπουργό Παιδείας για το θέμα του κτηρίου του ΤΕΙ.

agathopoulou-eiriniΖητώντας απ` τον κ. Γεωργαντά να “προωθήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ΤΕΙ Κιλκίς, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους στο καινούριο κτήριο”, η κ. Αγαθοπούλου στην απάντησή της αναφέρει τα εξής:

Ο πολιτικός πολιτισμός του κόμματος το οποίο υπηρετώ, αλλά και οι προσωπικές μου αρχές και αξίες, με οδήγησαν όλο αυτό το διάστημα σε μια άλλου είδους αντιμετώπιση της πολιτικής από αυτή του κ. Γεωργαντά. Στο κόμμα του κ. Γεωργαντά κυριαρχεί το περίφημο «με εντολή Σαμαρά» για ό ,τι και αν γίνεται σε αυτόν τον τόπο, ώστε να καρπώνεται προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τα «οφέλη» των παρεμβάσεών του, μοτίβο το οποίο αναπροσαρμόζουν οι κατά τόπους βουλευτές στα μέτρα τους. Στο νομό μας, ισχύει το «με εντολή Γεωργαντά», με ό, τι και αν συνεπάγεται αυτό. Προσωπικά όμως θεωρώ καθήκον του κάθε βουλευτή να προωθεί τα ζητήματα του τόπου του χωρίς κορώνες και φανφάρες και αυτό έχω κάνει το διάστημα που βρίσκομαι σε αυτή την θέση.

Όταν λοιπόν η Κυβέρνηση την οποία υπηρετεί ο κ. Γεωργαντάς προωθούσε το σχέδιο «Αθηνά» και ειδικότερα άλλαζε την ονομασία του Τμήματος του ΤΕΙ Κιλκίς – και συνεπώς και το αντικείμενο σπουδών του – από «Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων» σε «Ετοίμου ενδύματος και κλωστοϋφαντουργίας», προκαλώντας τις αντιδράσεις τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών του Τμήματος, κάναμε παρέμβαση στον Υπουργό μαζί με τον Πρόεδρο των φοιτητών του ΤΕΙ Κιλκίς και του εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μετονομαστεί το εν λόγω τμήμα (κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, μοναδικότητα του τομέα του Σχεδιασμού πανελλαδικά κ.ά). Για του λόγου του αληθές, παραθέτω το δελτίο τύπου της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε 21/2/2013. (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=31038)

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους καταθέσαμε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση με αρ. πρωτ. 448, ημερομηνία 1/08/2013 και θέμα «Προβλήματα με τις παραλείψεις του Προεδρικού Διατάγματος που ρυθμίζει τη μετονομασία και τη διοικητική μεταφορά του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα το Κιλκίς», με την οποία ζητούσαμε να αρθούν οι παραλήψεις του εν λόγω ΠΔ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
Και φυσικά η προσωπική μου συνεργασία τόσο με τους καθηγητές και τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος όσο και με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη, στήριξη και αναβάθμισή του νομίζω είναι αδιαμφισβήτητη.

Συνεπώς οι ισχυρισμοί του κ. Γεωργαντά περί μη ενασχόλησής μου με το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς μόνο ως κακεντρέχειες και φτηνός λαϊκισμός θα μπορούσαν να εκληφθούν. Το ίδιο ισχύει για το σχόλιό του σχετικά με τη μη παρουσία μου στην ψηφοφορία της τροπολογίας του τον Σεπτέμβριο του 2013, αφού το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο την κατέθεσε, πέρασε σε θερινό τμήμα στο οποίο δε συμμετείχα!

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γεωργαντά ότι πλέον, εκτός από κυβερνητικός βουλευτής είναι και Υφυπουργός Παιδείας αυτής της Κυβέρνησης. Θα ήταν ως εκ τούτου προτιμότερο, αντί να ασχολείται με το κοινοβουλευτικό μου έργο, να προωθήσει συγκεκριμένα και αναγκαία εκπαιδευτικά ζητήματα του νομού μας αλλά και της Παιδείας γενικότερα, την οποία η Κυβέρνησή του έχει διαλύσει ολοκληρωτικά. Ας προωθήσει λοιπόν την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία όλης της χώρας – και στο νομό μας – ώστε να μη μένει κανένας μαθητής χωρίς τη μόρφωση που δικαιούται. Ας προωθήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ΤΕΙ Κιλκίς, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους στο καινούριο κτήριο. Ας προωθήσει τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και – γιατί όχι –ας προκρίνει το αίτημα του Τμήματος Κιλκίς για «Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών» στην πόλη μας, δεδομένου ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και το μόνο που μένει είναι η πολιτική βούληση του Υπουργείου. Εσείς κρατάτε και το μαχαίρι και το καρπούζι κ. Γεωργαντά.”

 

Σχολιάστε