My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Αίτημα για τους δασικούς χάρτες

Nέα δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων από πολίτες, για τους δασικούς χάρτες Πολυκάστρου-Πευκόδασους, ζητά ο Γιώργος Γεωργαντάς με τροπολογία που καταθέτει σήμερα Τρίτη στην Βουλή.

Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 6 Φεβρουαρίου 2013, αλλά σύμφωνα με τον βουλευτή δεν υπήρξε προβολή κάποιας αντίρρησης, “προφανώς επειδή το θέμα δεν είχε λάβει τη μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει τώρα που οι αναρτήσεις αφορούν πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας”.

“Είναι βέβαιο ότι αρκετές από τις εκτάσεις έχουν κυρωθεί ως δασικές δυνάμει των αεροφωτογραφιών του 1945”, τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος είχε χθες συνεργασία με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, με στόχο την αντιμετώπιση του θέματος.

Η ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

“Ως γνωστόν, τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα συζήτησης γύρω από την κατάρτιση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο σχετικός νόμος περιλαμβάνει ανάρτηση των δασικών χαρτών τους στους οικείους Δήμους και δυνατότητα προβολής αντιρρήσεων των πολιτών εντός αποκλειστικής προθεσμίας.

Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί για κάποιες περιοχές μεταξύ των οποίων οι Τ.Κ. Πολυκάστρου και Πευκοδάσους του Δήμου Παιονίας. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση των δασικών χαρτών έλαβε χώρα στους πίνακες ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς αλλά και του Δήμου Παιονίας στις 3 Δεκεμβρίου 2012, όπως προβλεπόταν από το σχετικό νόμο.

Ωστόσο παρά την πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων εντός προθεσμίας 60 ημερών, δεν υπήρξε προβολή κάποιας αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, προφανώς επειδή το θέμα δεν είχε λάβει τη μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει τώρα που οι αναρτήσεις αφορούν πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας. Η προθεσμία περατώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2013, με αποτέλεσμα να κυρωθούν δασικοί χάρτες όπως αποτυπώνονταν εντός συνολικής έκτασης 63.622,49 στρεμμάτων.

Το τελευταίο διάστημα και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τις επικείμενες αναρτήσεις των δασικών χαρτών διαπιστώθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις περιοχές Πολυκάστρου και Πευκόδασους λόγω της μη υποβολής αντιρρήσεων εκ μέρους των ιδιοκτητών καθώς είναι βέβαιο ότι αρκετές από τις εκτάσεις έχουν κυρωθεί ως δασικές δυνάμει των αεροφωτογραφιών του 1945.

Ο Βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποίησε χθες συνεργασία με τον Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη, με στόχο την αντιμετώπιση του ως άνω ζητήματος. Για το σκοπό αυτό, ο κος Γεωργαντάς καταθέτει σήμερα στην Βουλή σχετική τροπολογία με σκοπό να δοθεί νέα δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων στους δικαιούχους. Ειδικότερα, αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή Υπουργική Τροπολογία με την οποία αυξάνεται ο χρόνος υποβολής αντιρρήσεων από 60 σε 90 ημέρες. Ως εκ τούτου και με βάση την αρχή της ισότητας των πολιτών, με τη Βουλευτική Τροπολογία ζητείται επέκταση αυτής της προθεσμίας ώστε να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις οπού οι δασικοί χάρτες έχουν ήδη κυρωθεί.

Για το ζήτημα αυτό θα ζητηθεί διακομματική συναίνεση κι ελπίζουμε ότι θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα οι συνέπειες του οποίου είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων.”

Σχολιάστε