My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ίδρυση Ειδικού ΕΠΑΛ-Γ στο Κιλκίς

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ-Λ) ιδρύεται στο Κιλκίς από το σχολικό έτος 2020-2021.

Με απόφαση αυτή των υφυπουργών Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και Οικονομικών Θεοδώρου Σκυλακάκη, καλύπτονται οι ανάγκες του Ν. Κιλκίς σε επίπεδο ειδικής εκπαίδευσης, καθώς δε διέθετε μέχρι σήμερα τέτοια σχολική δομή.

Στα πλεονεκτήματα της ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου περιλαμβάνονται η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, η χορήγηση απολυτηρίου ισότιμου του Γενικού Λυκείου και επαγγελματικού πτυχίου, η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ως επίσης και η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας κατόπιν γνωμάτευσης του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ).

Της απόφασης ίδρυσης προηγήθηκε αντίστοιχη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το οποίο είχε εγκρίνει ομόφωνα την ίδρυση και στέγαση της νέας μονάδας στην πόλη του Κιλκίς.

«Πλέον, με την ίδρυση του Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ-Λ, θα υπάρξει το κατάλληλο υποστηρηκτικό πλαίσιο, που με σεβασμό στις διαφοροποιημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για ισότιμη εκπαιδευτική – κοινωνική ένταξη, σε όσους την χρειάζονται», τονίζει σε σχετική δήλωσή του, ο υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σχολιάστε