My Twitter Feed

5 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φωτιά απείλησε σπίτια στη Παιονία -

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021

Πάϊκο με το αρχαιότερο τραγούδι! -

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021

Μεγάλη φωτιά σε Κρηστώνη -

Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Διακοπές νερού στο Κιλκίς -

Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Ένας στους τρεις οι εμβολιασμένοι -

Παρασκευή, 2 Ιουλίου, 2021

Σινεμά με αστέρια στο “Δ. Ζωηρός” -

Πέμπτη, 1 Ιουλίου, 2021

Πανευρωπαϊκό τένις στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2021

ΕΣΥ: Δεν λύνονται τα προβλήματα -

Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2021

Ή εκδήλωση της Τέχνης με Β. Πρατσινάκη

Όλα μύριζαν λαχτάρα για λευτεριά, για αξιοπρέπεια, για ισότητα, για ανθρωπιά το Σάββατο 3 Ιουλίου στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό.

Η συμμετοχή της Τέχνης στις πανελλήνιες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, συμμετοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο Ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων τρίτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021, ανέδειξε μουσικά μέσα από τους στίχους των ποιητών το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό.

Τραγούδια που αγαπήσαμε, θα αγαπάμε και θα αγαπούν και οι γενιές που θα `ρθουν περιπλανήθηκαν στις φυλλωσιές πριν αγγίξουν την ψυχή.

Είδαμε πολλούς δακρυσμένους, άλλους από το ξύπνημα της μνήμης, άλλους από τη μεγάλη ψυχική ευχαρίστηση που βρήκε στο δάκρυ την εκτόνωση της, άλλους γιατί ήταν η πρώτη μουσική μέρα μετά από ενάμιση χρόνο υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Το βέβαιο είναι ότι ψυχούλες πολλές συναντήθηκαν με την απόλυτη ευχαρίστηση και ηρεμία.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτήν την ψυχική τέρψη οι εξαιρετικοί μουσικοί και φίλοι της Τέχνης, ο Βασίλης Πρατσινάκης, ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης και ο Παύλος Παφρανίδης.

Ο λυρισμός της Ελένης Λιαρετίδου στην απόδοση του ποιήματος «Εις Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου εκφραστής του μέτρου ενώ η απίστευτη φωνή της Έλλης Φρεγγίδου απέδωσε συγκινητικά το ποίημα «Η πόλη των θαυμάτων» του Τάσου Λειβαδίτη.

Για άλλη φορά από καρδιάς ευχαριστούμε την Έλλη Φρεγγίδου, (η οποία με αγάπη πρόσφερε σε όλους τους θεατές δροσερό λευκό κρασί Αιδαρίνη), γιατί μας πίστεψε πολύ και την πίστη της την έκανε πράξη, τον Σπύρο Μιχαηλίδη που είναι κοντά μας, τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη που ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες μας, την εταιρία “ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε”, την “EURIMAC A.E”, το ΚΕΚ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, το ΚΔΑΠ ΝΕΦΕΛΗ, τον Αστέρη Τριανταφύλλου.

Περάσαμε υπέροχα και ήδη ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ένα αφιέρωμα έκπληξη!

Σχολιάστε