My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έφυγε ο Παύλος της Ανάπτυξης

Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε στη κοινωνία του Κιλκίς και όχι μόνο ο χαμός του Παύλου Πασσαλίδη, πού μετά από μακροχρόνια μάχη για τη ζωή έφυγε σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου 2018, νωρίς το πρωί, από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του για πολλές δεκαετίες με τη τοπική ανάπτυξη ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΚΙ, ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόσωπο με έντονη κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα, θα οδηγηθεί στη τελευταία του κατοικία αύριο Κυριακή 27 Μαΐου, με την νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται στη Μητρόπολη Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι.

Παράκληση της οικογενείας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Παιδί του Ευάγγελου και της Κλεαρέτης, ο Παύλος Πασσαλίδης μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Κιλκίς. Μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς από το οποίο αποφοίτησε με άριστα.

Το 1965 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε το πτυχίο του το 1969 σπουδάζοντας παντοτε με υποτροφία.

Ήταν μέλος του ΔΣ και Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς από το 1965 έως το 1967 και μάλιστος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ως πρωτοετής το 1965.

Το 1974 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και το 1975 πήρε το δίπλωμα του στο τμήμα Ηλεκτρονικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια το 1978 έγινε Πτυχιούχος ΠΑ.ΤΕ.Σ. – Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Το 1970-72 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στο Κιλκίς και στη Σάμο όπου διακρίθηκε και για την κοινωνική του προσφορά αφού ήταν ο πρώτος που πρότεινε και εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αξιοποίηση των στρατευμένων καθηγητών για την κάλυψη των κενών των Γυμνασίων σ’όλη τη χώρα.

Μετά την απόλυσή του το 1972 από το Στρατό συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα ως ιδιοκτήτης – διευθυντής Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές από το Κιλκίς και τη γύρω περιοχή.

Τη διετία 1976-78 ήταν Γενικός Αρχηγός και Αντιπρόεδρος του “ΑΟ Κιλκισιακός” από μεγάλη αγάπη για την ομάδα, τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1990. Τη διετία 1991-1992 ήταν αντιδήμαρχος Κιλκίς σε θέματα διοίκησης, οικονομίας, παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, προβολής του δήμου, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κιλκίς 1992-1998.

Το 1992 με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε γραφείο ΕΟΚ στο δήμο και ως το 1998 με ευθύνη του εφαρμόστηκαν πολλά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Τον Οκτώβριο του 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σ’όλο το Νομό Κιλκίς. Εισηγήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν την οργάνωση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Κιλκίς, την Τοπική Ανάπτυξη και την προβολή του Νομού Κιλκίς. Σημαντικές είναι οι εισηγήσεις του στα Συνέδρια της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)

Τον Ιούνιο του 1991 επελέγει από τους μετόχους της “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ” στην οργάνωσή της, με την ευκαιρία του σχεδιασμού και διεκδίκησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER για τον Νομό μας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου υποβλήθηκε το πρόγραμμα σε Αθήνα-Βρυξέλλες και τον Μάρτιο του 1992 εγκρίθηκε. Άρχισε έτσι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για το Νομό Κιλκίς όπου με τη στήριξη και συναίνεση των φορέων του με σκληρή δουλειά του ΔΣ και τους αξιόλογους συνεργάτες η ΑΝΚΙ διήνυσε μια δωδεκαετή πορεία με σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Έργα όπως το Συνεδριακό Κιλκίς, το Πηλοθεραπευτήριο της Πικρολίμνης, το Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, το Μουσείο Λίμνης Untitled-20Δοϊράνης, το Κολυμβητήριο του Ευρωπού, οι αναπλάσεις της Καστανερής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε τομείς Μεταποίησης Πρωτογενούς Παραγωγής και Παραδοσιακών Τροφών, ο επισκέψιμος Αρχαιολογικός Χώρος του Παλατιανού, η στήριξη των Θεσμικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και άλλα αποτελούν ένα δείγμα και μόνο της συμβολής της ΑΝΚΙ στην Ανάπτυξη του Νομού.

Συγγραφέας βιβλίου με τίτλο “Προοπτική Τοπικής Ανάπτυξης”, το οποίο προλογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, όλα τα κόμματα της χώρας, όλοι οι βουλευτές του νομού, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και της Ανάπτυξης.

Έγραψε σειρά άρθρων στο σύνολο του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου σε θέματα Αυτοδιοίκησης, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Πολιτισμού, Παιδείας και Προβολής του Νομού Κιλκίς.

Το 1977 παντρεύτηκε τη Δάφνη Νιάκα, καθηγήτρια-διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Γιώργο, που σήμερα είναι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί.

Το ΚΙΛΚΙΣ24 εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Σχολιάστε