My Twitter Feed

31 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Βάϊραλ” οι δηλώσεις για ΕΝΦΙΑ! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΑΝΚΙ: “Δαγκωτό” στο Leader! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

ΝΔ: Ξεκινά νέα καμπάνια -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Από τα «επείγοντα» στη Βουλή -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παιονία: Έργο 4,3 εκ. για ύρδευση -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΚΚΕ: Πιο δυνατοί στις 25 Ιούνη -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Καινοτομία και παιδαγωγικό συνέδριο -

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Τιμητική εκδήλωση για δημότες -

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Θοδ. Πάγκαλος

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός με μακρά διαδρομή στην πολιτική ιστορία της χώρας, Θόδωρος Πάγκαλος.

Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά του μέσω του λογαριασμού του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στο Twitter: «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες.
Καλό ταξίδι λατρεμένε μας.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938. Από την πλευρά του πατέρα του προερχόταν από οικογένεια στρατιωτικών, με τον πατέρα του να είναι ανώτατος αξιωματικός και από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ παππούς του ήταν ο στρατηγός και δικτάτορας το 1925 Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών και σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης ανακηρχθηκε το 1973 διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 1 (Πάνθεον-Σορβόννη).

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, την οποία επανέκτησε μετά τη Μεταπολίτευση.

Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, συμμετέχοντας σε διάφορες φοιτητικές ομάδες και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης», που μετονομάστηκε σε Νεολαία «Γρηγόρης Λαμπράκης», καθώς και της αριστερής οργάνωσης «Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών».

Το 1978 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ελευσίνα και κατετάγη τρίτος. Σε νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί και στο ΚΚΕ, ενώ στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

Εξελέγη Βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα. Τελευταία φορά εξελέγη το 2009 οπότε και ορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέση που διατήρησε και στους δύο ανασχηματισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέμεινε και κατά τη θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Σχολιάστε