My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έτσι σώθηκαν στο Μεταλλείο

Ευχαριστήρια επιστολή για τη διάσωσή τους όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν βούλιαξε στη περιοχή της λίμνης Μεταλλείου, στις 2 Δεκεμβρίου, έστειλαν τα τέσσερα άτομα που κινδύνευσαν και διασώθηκαν χάρη στις συντονισμένες ενέργειες Πυροσβεστικής και άλλων φορέων και προσώπων που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

tzipΔιαβάστε την επιστολή:

Αφορμή  αυτής της επιστολής είναι η διάσωσή μας στις 2 Δεκεμβριου 2014,θέλοντας να εκφράσουμε την  ευγνωμοσύνη που νιώθουμε απέναντι σε όλους όσους συμμετείχαν,  με κίνδυνο της ζωής τους.

Ξεκινήσαμε απο την Αθήνα με διάφορους προορισμούς,όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Φτάσαμε στην Γουμένισσα την 1η Δεκεμβρίου και μείναμε στο ξενοδοχείο Δημοσθένης ,της Μαρίας Μουζούρη.

Το πρωί της Τρίτης αποφασίσαμε  να επισκεφθούμε τους καταρράκτες του Σκρα και στην συνέχεια μέσω δασικού δρόμου  την λίμνη  Μεταλλείου, παρα την δυνατή βροχή.

Λίγο πριν την λίμνη ,επειδή ηταν σούρουπο ,στρίψαμε  προς το χωριό Φανός  απο δασικό δρόμο για να επιστρέψουμε.

Συναντήσαμε ένα “νεροφάγωμα” ,χαντάκι , απο 50 εκατοστά μέχρι ενάμιση  μέτρο.

Με λίγα λόγια το αυτοκίνητο [TOYOTA LAND CRUISER 4X4] γλίστρησε στην λάσπη και βρεθήκαμε εκει μέσα με την αριστερή πίσω ρόδα στον αέρα.

Στην περιοχή αυτή δεν υπήρχε σήμα στα κινητά.

Καλέσαμε το 112.Μιλήσαμε με το 100 του Κιλκίς ,δώσαμε συντεταγμένες και οτι άλλο μας ζητήθηκε. Απο ένα ύψωμα κατάφεραμε να μιλήσουμε με το  ξενοδοχείο το οποίο ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας και την κοινότητα Φανού ,συγκεκριμένα τον πρόεδρο της   Κο Μανώλη Παπαδόπουλο.

Χάρη στον άψογο συντονισμό τους, μετά απο 2,5 ώρες, σκοτάδι πλέον ,και επειδή η περιοχή ηταν δύσβατη ,έφτασαν κοντά μας με ενα τρακτέρ  ,αφου δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης.

Εναν απο μας τη φορά, μας μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κος Χρήστος Γκαντίδης και φυσικά ο χειριστής του τρακτέρ κος Θεολόγος Λαδάς.Εκαναν αυτήν την διαδρομή ,μεσα απο λάσπη και χειμάρρους ,τέσσερις φορές.!!

Παρόντες επίσης στην επιχείρηση αυτή ήταν και μέλη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας και Θράκης έτοιμοι και αυτοί να συμμετέχουν σε οτι θα χρειαζόταν.

Σε μια Ελλάδα λοιπόν, οπου όλα είναι αποδιοργανωμένα , οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και όλοι ειναι εναντίων όλων,αύτοι οι άνθρωποι ήρθαν εκεί για εμάς. Ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την τέλεια οργάνωση. Τον εντοπισμό και διάσωση μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Πρώτα απο ολα βρεθήκαμε απέναντι σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δεν ξέρω πως μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον άψογο διοικητή της Πυροσβεστικής Γουμένισσας τον Κο Χρήστο Γκαντίδη και τους συναδέλφους του  που ήρθαν να μας βοηθήσουν.

Τα παιδιά απο την Κυνηγ. Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης που ήταν παρόντες να προσφέρουν την βοήθεια τους.

Τον πρόεδρο της κοινότητας Φανού Μανώλη Παπαδόπουλο και τον  Θεολόγο Λαδά οι οποίοι την επόμενη ημέρα μέχρι της 9 το βράδυ δούλεψαν για να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο με μηδενική ζημιά .

Το προσωπικό του 112 (ευρωπαικός αριθμός εκτατης ανάγκης)

Την ιδιοκτήτρια Μάρια Mουζούρη του ξενοδοχείου “Δημοσθένης”

Τέλος την ελληνική αστυνομία της περιοχής οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι και ενδιαφέρθηκαν και αυτοί για εμάς.

Η προσπάθεια τους και η παρουσία τους ήταν συγκινητική. Επιστρέψαμε σώοι στα σπίτια μας και τους ωφείλουμε ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας.

Μετά τιμής
Τάκης Λαγόπουλος
Εβελίνα Αγιασοφίτου
Λουκάς Μαρτάκης
Βίκυ Μπακόλα
Σχολιάστε