My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Έτσι θα βελτιωθεί το Νοσοκομείο

Συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς, έδωσε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου η διοικήτρια του Ιδρύματος, Μαρία Βλάχου, πλαισιωμένη από τον υποδιοικητή και υπεύθυνο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας, Γιάννη Τσιαμαδά, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, Θεόδωρο Μπαλαμπανίδη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Γιώργο Καρακώστα.

Όπως ήταν φυσικό, σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης αφορούσε και τη σχέση του Νοσοκομείου με τη παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων στο νομό μας, οι ανάγκες των οποίων σε υγειονομική περίθαλψη αντιμετωπίστηκαν μ` επιτυχία, αν και χωρίς επιπλέον μέσα, όπως υπογράμμισε η κ. Βλάχου, η οποία γνωστοποίησε ότι μέχρι το περασμένο καλοκαίρι είχαν νοσηλευτεί στο Ίδρυμα 1.100 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα οικονομικά ήταν ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της συνέντευξης, με την διοικήτρια να κάνει λόγο για μεγάλη συρρίκνωση του προϋπολογισμού στα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, αυτός αυξήθηκε πέρσι κατά 64,38% (από 2,7 εκατ. πήγε στα 4,2), ενώ και ο νέος θα κυμανθεί γύρω στα 4 εκατ. «Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στο Ίδρυμα να ανταπεξέλθει, αλλά ο προϋπολογισμός θα πρέπει ν` αυξηθεί εάν θέλουμε να βελτιωθούν αισθητά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας», σημείωσε.

Αναφερόμενη αναλυτικά στις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν το τελευταίο διάστημα, η διοικήτρια των νοσοκομείων του νομού μας τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο λοιπό προσωπικό του Ιδρύματος, τομέας στον οποίο οι κενές θέσεις είναι περισσότερες από τις καλυμμένες!

Μέσα στους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι, η ανάπτυξη όλων των κλινών και τμημάτων, η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, η λειτουργία αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, ο ευπρεπισμός και εξοπλισμός των πλυντηρίων κα.

«Όραμά μας είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε μια ποιοτική υγειονομική περίθαλψη», κατέληξε η κ. Βλάχου.

Στη συνέχεια ο υποδιοικητής Γ. Τσιαμαδάς αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, για το οποίο υπογράμμισε ότι αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο ο προϋπολογισμός του κατά 50%. Παράλληλα απαρίθμησε τις προσλήψεις που έγιναν, ενώ τόνισε ότι αναμένεται η πρόσληψη παιδιάτρου, καθώς και ΩΡΛ. Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος του Ιδρύματος είναι η αύξηση των θέσεων της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής.

Στα τεράστια προβλήματα διαχείρισης του προσφυγικού, σε σχέση με τις έκτακτες νοσηλευτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο Θ. Μπαλαμπανίδης, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να μεγεθύνονται περιστατικά που σχετίζονται με ιδιαίτερες περιπτώσεις νοσηλείας, καθότι δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όσο για τον Γ. Καρακώστα, έκανε λόγο για μεγάλη συρρίκνωση στα χρόνια της κρίσης και γήρανση του ιατρικού προσωπικού, καθώς και για έλλειψη ενδιαφερομένων να στελεχωθεί το Νοσοκομείο, καθότι οι νέοι προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «τα τελευταία χρόνια ήλθαν νέοι γιατροί, αναπτύχθηκαν τμήματα όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έγιναν προσλήψεις σε βασικές ειδικότητες και παρατηρείται επάρκεια εξοπλισμού».

Παράλληλα, έθεσε το θέμα των απλήρωτων εφημεριών του 2015, που ανέρχονται σε 260 χιλ. ευρώ,  για να λάβει τη διαβεβαίωση από την κ. Βλάχου ότι σύντομα θα καταβληθούν, αφού το σχετικό κονδύλι υπάρχει και μένει μόνο να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Σχολιάστε