My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Έρχεται ο κύριος Χολμς στο Θερινό

Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, με ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ, συνεχίζονται οι προβολές στον αγαπημένο μας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”!

afisa-tainia-holmsΟ βραβευμένος με Όσκαρ,  Μπιλ Κόντον, σκηνοθετεί τον Ιαν Μακ Κέλεν που μεγαλουργεί, στην ακαταμάχητα συγκινητική ταινία  “Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΛΜΣ”  (Mr. Holmes), για τις άλυτες υποθέσεις της ίδιας της ζωής.

Το 1947, ένας ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης – πριν να είναι αργά.

Ο Μπιλ Κόντον και ο σεναριογράφος του κατορθώνουν και διοχετεύουν στο φιλμ τόση ανθρωπιά και κατανόηση, ώστε η παρακολούθηση της ταινίας να αποτελεί, εκτός από πρώτης τάξεως ψυχαγωγία και μια διαρκή εναλλαγή ανάμεσα στο χαμόγελο και τη συγκρατημένη συγκίνηση με υπέροχα πλάνα που εναλλάσσονται από την πανέμορφη φύση.

Ευλογημένη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο 75χρονος Ίαν Μακ Κέλεν σημαδεύει με το γαλαζόχρωμο και σπιρτόζικο βλέμμα του κάθε πλάνο και στέκει μαγνητικός σε έναν από τους ομορφότερους ρόλους που ευτύχησε να ενσαρκώσει στον κινηματογράφο.

Ο Ίαν Μακ Κέλεν έχει τιμηθεί με περισσότερα από 50 Βραβεία για τις ερμηνείες που έχει δώσει στον περίπου μισό αιώνα της καριέρας του. Είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμος ως «Magneto» στις ταινίες «X-Men» και ως Γκάνταλφ στις τριλογίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «The Hobbit». Το 1991 χρίστηκε ιππότης για τη συνολική συνεισφορά του στο θέατρο. Το 2008 η Βασίλισσα της Αγγλίας τον διόρισε Εταίρο της Τιμής για τη συνεισφορά του στις τέχνες και τον αγώνα για ισότητα.                                                                                                                                                                                                                                                                                     “Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΛΜΣ”  (Mr. Holmes)

  • Πρωταγωνιστούν: Ιαν Μακ Κέλεν, Μάιλο Πάρκερ, Λόρα Λίνεϊ, Χάτι Μόραχαν
  • Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
  • Σενάριο: Τζέφρι Χάτσερ
  • Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ
  • Χώρα παραγωγής: Μεγ. Βρετανία, Η.Π.Α.,
  • Διάρκεια: 104 λεπτά / Έγχρωμο

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο YouTube στη διεύθυνση: https://youtu.be/WNsEotY5qqQ

Σχολιάστε