My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Έρχεται η Β’ προκήρυξη του LEADER

Την περασμένη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και εκπροσώπων των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων κι αυτή του Κιλκίς. Θέματα συζήτησης ήταν η πορεία του LEADER και των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εντοπίσθηκαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη εξέλιξη των προγραμμάτων, ειδικά στην κομβική χρονικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, καθόσον τα προγράμματα λήγουν στις 31.08.2015, ενώ οι νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις) πρέπει να αναληφθούν δύο χρόνια νωρίτερα, έως 31.12.2013.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τον προβληματισμό των εν δυνάμει επενδυτών για να αποφασίσουν, αλλά και πως το LEADER είναι το μόνο που κινείται, πιστοποιεί και πληρώνει τους δικαιούχους.

Αποφασίσθηκαν δε τα εξής:

  1. Η απλούστευση των διαδικασιών ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων με άμεση έκδοση σχετικών τροποποιητικών Υπουργικών Αποφάσεων.
  2. Η εντατικοποίηση και κινητοποίηση για συνεχή πληροφόρηση- εμψύχωση των εν δυνάμει επενδυτών της υπαίθρου.

Την Αναπτυξιακή Κιλκίς εκπροσώπησε ο Γεν. Διευθυντής κ. Παύλος Πασσαλίδης. Στο περιθώριο της συνάντησης είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα για το παρόν και το μέλλον των Αναπτυξιακών Εταιρειών της χώρας. Τον κάλεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει η ΑΝΚΙ για τα είκοσι χρόνια LEADER στο Κιλκίς και της χώρας και πώς προοιωνίζεται  το μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης και της περαιτέρω αξιοποίησης των Αναπτυξιακών Εταιρειών.

Με την ευκαιρία γνωστοποιούμε ότι επίκειται η Β’ προκήρυξη του LEADER από την ΑΝΚΙ και καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές σε συνεχή επαφή μαζί μας.

Σχολιάστε