My Twitter Feed

15 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έξυπνοι μαθητές και εφαρμογές! -

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλκίς -

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Αλληλεγγύη από τον Φαρμακευτικό -

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Μείωση τελών 50% για δικαιούχους -

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023

Ενημέρωση για παλιό και νέο ΕΣΠΑ -

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2023

Κιλκίς: Θρίαμβος της αλληλεγγύης -

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2023

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών -

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2023

Επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ -

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2023

Έξυπνοι μαθητές και εφαρμογές!

Την εικονική τους επιχείρηση που παράγει έξυπνα, μίνι θερμοκήπια για τις ταράτσες των σπιτιών, με ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πρασίνου στα αστικά κέντρα, παρουσίασαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, το οποίο τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας.

«Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν τέτοιες κατασκευές σε κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα μοιράστηκε με τα παιδιά την εμπειρία του από τα πράσινα δώματα και τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους στοιχεία για σκέψη, ώστε να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους ενός τέτοιου σχεδίου.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Τεχνολογίας Σταύρος Κατσαρώνας που σε συνεργασία με τον καθηγητή πληροφορικής και υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Ντίνου καθοδηγούν τα παιδιά, δήλωσε ότι το σχολείο διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό «Junior Achievements» και επελέγη να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον παγκόσμιο διαγωνισμό με το περσινό του project, Microgreens. «Φέτος παρουσιάζουμε το Smart Harvest ως μαθητική εικονική επιχείρηση του 2023», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχολιάστε