My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ένα γράμμα από καρδιάς για…

…τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Toυ Κώστα Βαξεβάνη.


Συγνώμη που θα χαλάσω την ευωχία σας και τη διάθεσή σας να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να εκτιμήσετε πως δε σας έγραψα πριν από την εμφάνισή σας στη Βουλή. Περίμενα ίσως να διαψεύσετε τον εαυτό σας και να μην εμφανιστείτε στο βήμα της Βουλής, ως ο μοναδικός πρωθυπουργός που αυτογελοιοποιείται έχοντας την αντίληψη πως το Κοινοβούλιο είναι η προέκταση κάποιου Κολεγίου όπου οι λογαριασμοί λύνονται με παρέμβαση του μπαμπά και της μαμάς.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεστε να πάρετε μέρος στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παρότι είναι πιθανό να ονειρεύεστε μερικές ώρες ξεγνοιασιάς το Σαββατοκύριακο (βουνό ή θάλασσα άραγε αυτή τη φορά;) εγώ σας χαλάω τη διάθεση. Θα μπορούσατε να μη διαβάσετε όσα σας γράφω, αλλά είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε. Είναι όπως συμβαίνει με τα μικρά παιδιά. Τους λες μην πλησιάζεις τη σόμπα θα καείς και αυτά απλώνουν το χέρι για να δοκιμάσουν.

Κατ` αρχήν θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν μπορώ να γράψω πως στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής σας ισοπέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ή υπάρχει κίνδυνος να καλέσετε καμία Ολομέλεια με θέμα την αφεντιά μου; Δε σας κρύβω πως είναι κολακευτικό να καλεί ένας πρωθυπουργός συνάντηση πολιτικών αρχηγών για να εκφέρει κατ’ επανάληψη το όνομά σου, αλλά δεν είναι και ελπιδοφόρο. Η ενασχόληση με το πρόσωπό μου με όλους τους τρόπους, με τον οικονομικό πόλεμο, τις ανακοινώσεις, το κόψιμο των διαφημίσεων και τώρα πλέον με συγκλήσεις της Βουλής με ανησυχούν. Αυτό το φαινόμενο δε δείχνει ούτε πολιτική υγεία, το λιγότερο.

Δείχνετε να πάσχετε από ένα σύνδρομο σαν αυτό που περιγράφεται ως σύνδρομο Στοκχόλμης και καταλήγετε να συνδέεστε με αυτόν που θεωρείτε εχθρό σας με τρόπο παθολογικό.

Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος σας συμβούλεψε, την ώρα που μετράμε 7.000 νεκρούς, οι Τούρκοι έχουν βάλει πλώρη για το Λαύριο, η οικονομία καταρρέει και η χώρα συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο παιδοφιλίας όπου εμπλέκονται φίλοι, διορισμένοι και φίλοι φίλων, να πάτε στη Βουλή για να κατηγορήσετε εμένα θεωρώντας πως κατηγορείτε τον Τσίπρα; Ξέρετε τι πιστεύω; Κανένας δε σας έβαλε. Μόνος σας, με το έλλειμμα ενσυναίσθησης που έχετε, πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε μια κουβέντα για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Το ένα θέμα είναι πως επιχειρήσατε να ενοχοποιήσετε τον αρχηγό ενός κόμματος, για κάτι που έγραψε ένας δημοσιογράφος. Νέα αντίληψη για τη λειτουργία της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, παλιά όμως οικογενειακή τέχνη για εσάς. Και δε φτάνει που τα αντιλαμβάνεστε όλα σαν αυγοτάραχο όπως έλεγε και η αείμνηστη Μαρίκα, βρήκατε και το θέμα για να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Είναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ, να συγκαλείτε στη Βουλή συζήτηση, όταν στον πυρήνα των εξελίξεων βρίσκεται σκάνδαλο παιδεραστίας με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που εσείς διορίσατε και δεν τιμωρήσατε πολιτικά γι αυτό την υπεύθυνη υπουργό; Είναι δυνατόν να έχετε την αυταπάτη πως η κοινή γνώμη θα παρακάμψει όσα γίνονται για να ακούσει να κατηγορείτε εμένα και τη Δαιμονική Τριάδα Πολάκης-Βαξεβάνης- Τσίπρας; Ανοίγετε θέμα για παιδεραστία εσείς που καλύψατε το Νίκο Γεωργιάδη και τον καλύπτετε ακόμη (παρότι καταδικασμένο) με θέση συμβούλου δίπλα σας. Στέκεστε στο βήμα της Βουλής για να πείτε πως τίποτα δεν καλύπτετε όταν το «κάτσε λίγο πίσω να ξεχαστούν τα πράγματα και σε επαναφέρω» που είπατε στο Νίκο Γεωργιάδη, στοιχειώνει ακόμη την κοινή γνώμη;

Δε συγκαλέσατε τους Πολιτικούς Αρχηγούς για θέματα όπως η πανδημία, η Οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και τους καλείτε δήθεν για να μιλήσετε για την ποιότητα του Δημοσίου λόγου θεωρώντας ότι θα πλήξετε εμένα και εξ αντανακλάσεως τον Τσίπρα.

Δε γνωρίζετε τον εσμό που αναπαράγουν οι Αδώνηδες και Μακάριοι τω πνεύματι στο διαδίκτυο κάθε μέρα; Δεν ξέρατε πως θα επιστρέψουν στην καλλωπισμένη μούρη σας; Δεν θυμάστε πως εσείς ήσασταν αυτός που επαναλάβατε το δημοσίευμα του Μακελειού μέσα στη Βουλή κατηγορώντας τον αποθανόντα πατέρα του Τσίπρα ως συνεργάτη της Χούντας; Ή από τα πολλά ψέματα δε γνωρίζατε ποια είναι η αλήθεια;

Δεν βρέθηκε κάποιος να σας πει «που πας Πρόεδρε δεν είναι ώρα για λεονταρισμούς», να σας προστατεύσει όπως έλεγε και η μεγάλη αδελφή Ντόρα;

Δεν ψυλλιαστήκατε πως ο Τσίπρας θα περάσει από πάνω σας σαν οδοστρωτήρας και θα βάλει και την όπισθεν;

Κύριε πρωθυπουργέ έχετε σοβαρό πρόβλημα άσκησης της πολιτικής που θεωρώ πως προέρχεται από την αντίληψη που έχετε για τον εαυτό σας και τα πάθη που συντηρείτε. Όχι, δεν μπορείτε να εξαφανίσετε ένα Μέσο Ενημέρωσης, αλλά δεν μπορείτε (φιλική συμβουλή) να εμπιστεύεστε και αυτά που σας στηρίζουν. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Και αν προσπαθήσουν να σας ανατρέψουν με μιντιακό πραξικόπημα, όπως είχε γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι πιο πιθανό να σας στηρίξω εγώ για χάρη της Δημοκρατίας, παρά οποιοσδήποτε πετσωμένος.

Νομίζω πως η μέρα σήμερα ήταν εξόχως διδακτική. Πρέπει να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να φύγετε από τον εκδικητικό βολονταρισμό και τις πολιτικές παραισθήσεις. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς εννοώ. Εμείς παραμένουμε εδώ ως εφημερίδα.

Γίνατε ο περίγελος στα social media όπου (αυτό είναι το σοβαρό και όχι ότι γελάνε) σας ταυτίζουν με αυτόν που επιχειρεί να καλύψει το σκάνδαλο. Όσο είσαστε σε θέση ισχύος δεν μπορείτε να καταλάβετε τις απειροελάχιστες ίσως ενδείξεις που δείχνουν πως αρχίζει η κατηφόρα. Η κατηφόρα άρχισε. Δεν είναι μόνο που θα την ακολουθήσετε. Σε όλη τη διαδρομή οι δικοί σας άνθρωποι, θα θυμηθούν από τον Χριστοφοράκο μέχρι το Γεωργιάδη και το Λιγνάδη για να αποστρέψουν το βλέμμα.

Όπως έλεγα λοιπόν, η σημερινή ημέρα είναι διδακτική. Καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε με τη χώρα και όχι με την αφεντιά μου. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι να κάνουμε έρευνα και να ασκούμε κριτική. Όποιος επιχείρησε με τεχνητά μέσα να κλείσει ένα Μέσο, προκάλεσε με φυσικό τρόπο το δικό του πολιτικό τέλος.

Σας συμβουλεύω να μην ακούτε αυτούς που σας λένε να με σύρετε ως κατηγορούμενο σε Προανακριτικές Επιτροπές και τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου η υποταγή. Προσπάθησαν και άλλοι ανεπιτυχώς. Θα σας έλεγα να ρωτήσετε το Βγενόπουλο με τα δισεκατομμύριά του αλλά πρακτικά δεν είναι δυνατό. Ρωτήστε λοιπόν το Σαμαρά και το Βενιζέλο. Έχουν πολλά να διηγηθούν.

Επειδή έχετε εθνική αποστολή και σας κουράζω, αλλά κυρίως σας ταράσσω, σκεφθείτε όσα σας λέω. Αφήστε για λίγο την ονειροπόληση της παραλίας του Σαββατοκύριακου και σκεφθείτε.

Σας σκέφτομαι, αν και μερικές φορές με λύπηση.

ΥΓ Σε ένα πράγμα κύριε πρωθυπουργέ είχατε δίκιο στη Βουλή σήμερα. Στην αναγνώριση των εχθρών σας. Πολάκης, Τσίπρας, Βαξεβάνης. Έχει γίνει ήδη σύνθημα.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε