My Twitter Feed

8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ένας γιατρός και μοναδικός! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Η γιορτή του Κιλκίς είναι πάλι εδώ! -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Στη πορεία κι οι εργαζόμενοι ΓΝΚ -

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για ΔΕΘ -

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022

“Άλλη μια απάτη της κυβέρνησης” -

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταιγίδες έπληξαν και το Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

Ένας γιατρός και μοναδικός!

Ένας μόνο γιατρός από ολόκληρο το Νομό Κιλκίς δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο σχέδιο του Προσωπικού Γιατρού!

Αυτό γνωστοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Η συνέντευξη, στην οποία ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει ως εξής:

-Φαντάζεται κανείς ότι οι προβολείς είναι στη ΔΕΘ, με ό,τι σηματοδοτεί αυτό για την Ελλάδα και τη Β. Ελλάδα, αλλά και τα εκατό χρόνια και τις εκδηλώσεις που γίνονται για όσους έχουν αυτή τη ρίζα της Μ. Ασίας.

-Έτσι ακριβώς. Είναι αρκετό διάστημα τώρα που σε όλες τις περιοχές, ιδιαίτερα εδώ στη Β. Ελλάδα και στο Κιλκίς, που υπάρχει πολύ έντονο προσφυγικό στοιχείο, γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, τα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία όλης της Ελλάδας.

-Έβλεπα, κ. Φραγγίδη, ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει καλέσει αυτό το διάστημα, εδώ και μήνες, διάφορους φορείς και συλλόγους από τις γειτονιές της πατρίδας, που έχουν σχέση με τη Μ. Ασία. Υπάρχει μεγάλο πλήθος φορέων και συλλόγων.

-Ναι, είναι αλήθεια, υπάρχουν παντού. Θα σας πω μόνο ότι στην περιοχή μου δεν υπάρχει μεγάλο χωριό, το οποίο να μην έχει τέτοιους φορείς και να μην διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις. Μόλις προχθές, ήμουν σε μία εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή, όπου συμμετείχαν μικρά παιδιά από διάφορα σχολεία εκείνης της περιοχής. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε και να μιλάμε γι αυτά τα γεγονότα, για να γνωρίζουν τα μικρά παιδιά τι ακριβώς είχε γίνει εκείνη την περίοδο.

-Ποια είναι η οπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Φραγγίδη, προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ξεκινά για το θέμα των παρακολουθήσεων – υποκλοπών;

-Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο για πρώτη φορά. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και να μάθει επιτέλους ο Έλληνας πολίτης τι ακριβώς έχει γίνει. Γιατί ένας πολιτικός αρχηγός και μάλιστα του τρίτου κόμματος έχει πέσει θύμα υποκλοπών; Και γιατί, δυστυχώς, διακρίνουν τέτοια αρνητικά στοιχεία τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας; Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μάθουμε. Δυστυχώς, τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα δεν ευνοούν την ενίσχυση της καλής πληροφόρησης του Έλληνα πολίτη. Κρύβονται πίσω από το απόρρητο, ακόμα και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου εκεί δεν υπάρχει το απόρρητο, είναι ακριβώς η επιτροπή που εξετάζει όλες τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται το απόρρητο, για να γίνονται παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Δυστυχώς, και οι υπουργοί που ήρθαν στην Επιτροπή και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών χρησιμοποίησαν σαν αιτιολογία το θέμα του απορρήτου και δεν είπαν απολύτως τίποτα.

-Το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη θα συζητηθεί και εκτός συνόρων, στην Κομισιόν, κ. Φραγγίδη.

-Ναι, βεβαίως. Γιατί θα γίνει προσφυγή και θα ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να χυθεί φως σε όλη τη διαδικασία, επειδή δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δε γίνεται. Όπως ξέρετε, το θέμα των υποκλοπών ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκεί έγινε ο έλεγχος σε περίπου διακόσιους Ευρωβουλευτές και σε έναν μόνο, στον Νίκο Ανδρουλάκη, βρέθηκε ότι προσπάθησαν να παγιδεύσουν το κινητό του με το Predator.

-Αλλάζουμε σελίδα κ. Φραγγίδη. Ιατρός ων, στην δική σας περιοχή πόσοι έχουν μετάσχει στο σχέδιο του Προσωπικού Γιατρού;

-Πολύ λίγοι. Ένας, από τους ιδιώτες γιατρούς.

-Σε όλο το Κιλκίς;

-Σε όλο τον νομό, ένας. Στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν πρώτα και κύρια οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, οι γενικοί γιατροί, που δυστυχώς είναι λίγοι και δεν μπορούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πατρίδας μας, είναι οι γιατροί στα ΤΟΜΥ και οι ιδιώτες γιατροί που έχουν κάποια σχέση με τον ΕΟΠΥ, έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥ και παρακολουθούν ασθενείς. Αυτοί οι γιατροί μπορούν να ενσωματωθούν στη διαδικασία του Προσωπικού Γιατρού. Δυστυχώς, όμως, μέχρι τώρα τα δείγματα, τουλάχιστον για την δική μου περιοχή, δεν είναι καθόλου καθόλου θετικά.

-Και βέβαια εσείς, σαν γιατρός, γνωρίζετε την έννοια της εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού – ασθενούς.

-Νομίζω είναι πρωταρχικής σημασίας αυτό το στοιχείο, γιατί ο κάθε πολίτης εμπιστεύεται και πηγαίνει στον γιατρό τον οποίο γνωρίζει.

Πολλές φορές εκλείπουν οι ειδικότητες του γενικού γιατρού και διαφόρων παθολόγων. Τώρα βέβαια στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, έχουμε έλλειψη γιατρών σε πάρα πολλές ειδικότητες, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι και οι εντατικολόγοι. Αυτό το πρόβλημα το ζήσαμε εξάλλου σε όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας και είναι χρέος της πολιτείας να ενεργοποιηθεί. Φοβάμαι ότι αν δεν πετύχει και ο «Προσωπικός Γιατρός» – ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από τον παλιό «Οικογενειακό Γιατρό» – θα έχουμε πάλι πρόβλημα με ελλιπή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι αδυναμίες της οποίας έγιναν εμφανείς στην περίοδο της πανδημίας. Καταλαβαίνετε ότι έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Σχολιάστε