My Twitter Feed

7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Συναντήσεις για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο βήμα για το Δικαστικό Μέγαρο -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Αιτήματα για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΛΑΣΥ Παιονίας: Δεν μειώνουν τα τέλη -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζητείται Εσπερινό ΕΠΑΛ Αξιούπολης -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Για την καθαριότητα στα σχολεία -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Ομόφωνο “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

“Μόνες τους οι δασικές υπηρεσίες” -

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

“Άνθρωπος του Θεού” στο Θερινό

Ο βίος και οι σκληρές δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως ζωντανεύουν στον ‘’Άνθρωπο του Θεού’’, στη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή που έχει αγγίξει ευαίσθητες χορδές, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού και υψηλές διακρίσεις στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Μόσχας και στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Με 170.000 εισιτήρια τις πρώτες ημέρες προβολής της μέσα στον Αύγουστο, η ταινία ‘’Ο Άνθρωπος του Θεού’’ κάνει πρεμιέρα στο Κιλκίς την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην μεγάλη οθόνη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Κιλκίς.

Η ρωσοελληνική παραγωγή με τη σκηνοθετική υπογραφή της Γελένα Πόποβιτς και τη μουσική επένδυση του θρυλικού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ αφηγείται τη γεμάτη βάσανα αλλά και αλτρουισμό ζωή του Αγίου Νεκταρίου, σχεδόν εκατό χρόνια μετά το θάνατό του, υιοθετώντας ένα ρεαλιστικό και προσωπικό τόνο, με τις ερμηνείες ενός εκλεκτού ελληνικού και διεθνούς καστ στο οποίο συμμετέχουν οι ηθοποιοί ‘Αρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

‘’Ο Άνθρωπος του Θεού’’γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, σε Αττική, Λαύριο και Αίγινα, όπου βρίσκεται το φημισμένο μοναστήρι του. Για τις ανάγκες της ταινίας επιστρατεύτηκαν πάνω από 100 ηθοποιοί, πάνω από 500 κομπάρσοι και πάνω από 200 επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Η υπόθεση

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος των θεατών για την παρακολούθηση της ταινίας, ο Δήμος Κιλκίς προγραμματίζει και διπλές προβολές.

Ειδικότερα ‘’Ο Άνθρωπος του Θεού’’ θα προβληθεί:

– την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 (η προβολή είναι sold out)

– την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00

– την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και στις 22:00 (διπλή προβολή)

– την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και στις 22:00 (διπλή προβολή).

 H προγραμματισμένη προβολή της για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται εξαιτίας της παρουσίασης του θεατρικού έργου ‘’Ελευθέρια γένους θηλυκού’’ από τη Θεατρική Σκηνή Κιλκίς στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Σχολιάστε