My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς

a large image of old and worn fabric or paperΟ Δήμος Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Λύκειο Ελληνίδων -παράρτημα Κιλκίς στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης 2015 σας καλούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ., στα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακής φορεσιάς με τίτλο “Ελλήνων Ένδυσις” στην ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και θα έχει διάρκεια από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα εκτεθούν στον υπέροχο χώρο της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής για να αναδείξουν τους ελληνικούς ενδυματολογικούς θησαυρούς, τόσο άμεσα συνδεμένους με τις καθημερινές αλλά και γιορτινές στιγμές της ζωής του Έλληνα.

Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά που χαρακτηρίζει και διακρίνει τους ανθρώπους κάθε περιοχής, άλλοτε με πλούσια υλικά, ποικιλία στο κέντημα, στο στόλισμα και το ράψιμο, δημιουργώντας έτσι την προσωπική σφραγίδα κάθε περιοχής.

Μια σφραγίδα συνυφασμένη με την μορφολογία του εδάφους της κάθε περιοχής, με τις κοινωνικές περιστάσεις (νυφική, γιορτινή, καθημερινή), τις ηλικίες (κόρης, νύφης, παντρεμένης, ηλικιωμένης και χήρας).

Σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί το καβάδι, το σεγκούνι, το φουστάνι, το σαγιάς, τον καπλαμά για τις γυναικείες φορεσιές, τη φουστανέλα, τη μπουραζάνα, και τη βράκα για τις αντρικές.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για όλα αυτά στο πλαίσιο ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί με θέμα την παραδοσιακή φορεσιά αλλά να να απολαύσετε μουσικοχορευτικές εκπλήξεις.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11-1 το πρωί και 6.30-9 το βράδυ.

Σχολιάστε