My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Έκθεση ζωγραφικής Χρ. Τσιλιγκερίδη

Εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη, θα πραγματοποιηθούν στη Τέχνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”.

Τίτλος της έκθεσης “Αέναο Φως” με έργα που προσπέρασαν τη ρεαλιστική ζωγραφική και μέσα από τον ιμπρεσιονισμό και την ανεικονική ζωγραφική βρέθηκαν στον κυβισμό.

Ο Χρήστος Τσιλιγκερίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς, γόνος ποντιακής οικογένειας, παντρεμένος με τη Σταυρούλα Ματίδου και έχει 2 παιδιά.

Η ενασχόληση του με τη ζωγραφική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, με αφετηρία τη ρεαλιστική τέχνη και έργα παραστατικά, απλά και κατανοητά από την πρώτη ματιά. Κατόπιν πέρασε στον ιμπρεσιονισμό που καταργεί την συμβατική προοπτική και με την ανατολή της νέας χιλιετίας ξεκίνησε να ερευνά την ανεικονική ζωγραφική.

Ελεύθερος και αυτόνομος ζωγράφος με πηγαίο πάθος, βρέθηκε σταδιακά, στον κυβισμό. Με τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και ρόμβους, εμπνεύσθηκε έργα, με σκηνές και μορφές της καθημερινότητας.

Σήμερα συνεχίζει την εικαστική δράση του και δηλώνει ότι καμμία αγωνιώδης φωνή της εποχής, καμμία άναρθρη κραυγή της κρίσης δε σταματά το ταξίδι του προς το όνειρο, αντίθετα βλέπει το αβέβαιο μέλλον με αισιοδοξία προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα- έκλπηξη ο μικρός Χρήστος Κουτσουρίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 έως τις 31 Μαρτίου 2018, και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά (εκτός σαββατοκύριακου) 5:00-8:00 μ.μ.

Σχολιάστε