My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Έκθεση ακουαρέλας Μ. Αγαλιώτη

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 7μ.μ., στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ακουαρέλας “Άνοιξης φως, χρώμα” της συντοπίτισσάς μας Μάγδας Αγαλιώτη.

image5Η θεματολογία της είναι κυρίως τοπιογραφία, αλλά και νεκρή φύση. Είναι έμπειρη δεξιοτέχνης στην χρήση των χρωμάτων και του συνδυασμού τους. Χρησιμοποιεί χρώματα ζωηρά και φωτεινά που αναδίδουν μια γλυκύτητα όμοια με αυτήν της ελληνικής φύσης την άνοιξη, ενώ τα έργα της είναι  ρεαλιστικά με αρκετά αφαιρετικά στοιχεία και συμβολισμούς.

Η Μάγδα Αγαλιώτη παρακολούθησε από πολύ μικρή διάφορα εργαστήρια τεχνών στη Θεσσαλονίκη στο Πολύκαστρο και στο Κιλκίς.

Ασχολείται επίσης με την αγιογραφία,  ξυλογλυπτική για την αγιογραφία, ελαιογραφία, ζωγραφική σε πέτρα και κοχύλι, πυρογραφία σε ακατέργαστο ξύλο με χρώμα, τοιχογραφία, κόσμημα και κεραμική.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις Βυζαντινής Αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό κέντρο του Κιλκίς, από το Εικαστικό εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον, συγγράφει βιβλίο για την τεχνική της Αγιογραφίας.

Σήμερα σπουδάζει ζωγραφική στο Κολλέγιο Τεχνών του Λονδίνου (LondonArtCollege). Κατά το παρελθόν έχει εκθέσει έργα ακουαρέλας της σε ιδιωτικούς χώρους στο Ναύπλιο και στη Ζάκυνθο.

Για την δουλειά της έχει δηλώσει τα εξής: “Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, με φανταζόμουν με πινέλα και  χρώματα και ονειρευόμουν να εξελίσσομαι μέσα από την τέχνη μου.

Ο πατέρας μου ήταν φωτογράφος, την εποχή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας  τότε που η φωτογραφία ήταν και ζωγραφική. Μου άρεσε να μαθαίνω από αυτόν, όταν φώτιζε και χρωμάτιζε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του με πινέλα και χρώματα. Αυτή ήταν και η πρώτη και ουσιαστική μου επαφή με την τέχνη, από πολύ κοντά.

Αυτό που με συναρπάζει με την ακουαρέλα είναι η  εκφραστική της δύναμη, η διαφάνεια, η μαγική μίξη των χρωμάτων, που γίνεται από μόνη της πάνω στον καμβά, και όχι στην παλέτα. Όσο την ανακαλύπτω, τόσο  με κατακτά.

Φυσικά, αν είσαι ζωγράφος, ή άλλης τέχνης εραστής, ένα από τα πράγματα που επιθυμείς περισσότερο, είναι να εκθέσεις τον εαυτό σου και τα έργα σου, για να τα ζήσουν και άλλοι άνθρωποι, εκτός από εσένα.

Με αυτήν την έκθεσή μου, ελπίζω όσο απόλαυσα να ανακαλύπτω τον εαυτό μου και την τεχνοτροπία μου, τόσο να απολαύσουν  οι επισκέπτες τα έργα μου και να μοιραστούμε την οπτική μου”.

Διάρκεια έκθεσης:  18 Μαρτίου με 5 Απριλίου 2015.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 10π.μ-12μ. και 4-8μ.μ. και Σάββατο 5.30-8.00μ.μ.

Σχολιάστε