My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Έκθεσης εικαστικών από το «πόλις»

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 5ης έκθεσης εικαστικών «πόλις» με τίτλο «Αντανακλάσεις/Αντικατοπρισμοί».

Η έκθεση γίνεται σε συνέχεια των προσπάθειών του να καθιερώσει ένα νέο εικαστικό θεσμό στην πόλη του Κιλκίς με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν την εικαστική τους οπτική επί του εκάστοτε θέματος χρησιμοποιώντας την προσωπική τους γραφή.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στo Κιλκίς από Δευτέρα 3 έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στην Καπναποθήκη Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς.

Με την παρούσα αναλυτική προκήρυξη, η οποία θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του σωματείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ipolis.gr, δημοσιεύονται και οι όροι συμμετοχής.

Β. Ιστορική διαδρομή του θεσμού της έκθεσης εικαστικών «πόλις»

Από το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τέσσερις εκθέσεις εικαστικών «πόλις» στις οποίες έχουν συμμετάσχει συνολικά 53 καλλιτέχνες με 402 έργα.

Γ. Θέμα της 5ης έκθεσης εικαστικών «πόλις»

Το θέμα της 5ης έκθεσης εικαστικών «πόλις» είναι: «Αντανακλάσεις/ Αντικατοπρισμοί».

Δ. Γενικοί και ειδικοί όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες από όλη την ελληνική επικράτεια με πρωτότυπα έργα εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, κεραμική, κολάζ, installationκ.α.). Τα έργα θα συνοδεύονται από επεξηγηματικό κείμενο (max μέγεθος Α4) που θα αναρτηθεί μαζί με αυτά.

Η συμμετοχή απαιτεί:

– Σύντομο εικαστικό βιογραφικό σημείωμα (max 150 λέξεις).

– Φωτογραφίες των έργων που συμμετέχουν σε ανάλυση τουλάχιστον 200 dpi και διάσταση περίπου 10×25 cm.

– Ποσό συμμετοχής 30 €.

– Σε περίπτωση πώλησης έργων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρεται ως δωρεά το 15% επί της αξίας τους για τους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς του Σωματείου.

Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει μόνο με έργα σχετικά με το θέμα. Η προσέγγιση του θέματος θα παρουσιάζεται στο επεξηγηματικό κείμενο. Η επιλογή θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα και τις διαστάσεις σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του χώρου.

Η παράδοση των έργων θα γίνεται στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτές και κατόπιν ειδοποίησής τους.

Η τοποθέτησή τους στον προκαθορισμένο χώρο θα γίνεται με πινέζες ή με ανάλογης διατομής ψιλά καρφιά.

Δεν παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρότι στο κτίριο θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη με σύστημα συναγερμού. Eπίσης δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης.

Η μέγιστη διάσταση των έργων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2×2 μέτρα. Εν γένει τα έργα θα πρέπει να είναι έτοιμα για ανάρτηση (κορνίζες, μηχανισμοί ανάρτησης κ.ά.).

Ε. Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο της από τα καλλιτεχνικά τμήματα του «πόλις».

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ζωή Τζήμητρα στο e-mail: zo.tzimitra@dhmoskilkis.grή με τη Γραμματεία του “πόλις” στο τηλέφωνο 23410 25111 και στο e-mail: ipolis@ipolis.gr.

Σχολιάστε