My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Έγκριση έργου αποχέτευσης

*Για Μικρόκαμπο – Μαυρονέρι.

Η πρόταση της ΔΕΥΑ Κιλκίς για κατασκευή του έργου “αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και επεξεργασία αποβλήτων με τεχνητούς υγροβιότοπους  Μικροκάμπου και Μαυρονερίου”, που κατατέθηκε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στις 24/4/2012 αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης.

Προκειται σαφώς για ένα μεγάλο έργο υποδομής για την περιοχή, προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελεί για τη δημοτική αρχή κορυφαία προτεραιότητα.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 11,25 χλμ και τη δημιουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 3.725 κατοίκων (πρόβλεψη 20ετίας). Ειδικότερα, η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει δυο υποέργα:

-Κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Ακαθάρτων Μικροκάμπου: Το υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου συλλογής λυμάτων του οικισμού Μικροκάμπου και του εξωτερικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)

-Κατασκευή Ε.Ε.Λ. Μικροκάμπου και Μαυρονερίου: Το υποέργο περιλαμβάνει την κατασκευή Ε.Ε.Λ. με ενσωματωμένη γραμμή βοθρολυμάτων  για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού Μαυρονερίου. Ο πρωτοβάθμιος καθαρισμός θα γίνεται μέσω σηπτικής τριθάλαμης δεξαμενής, ο δευτεροβάθμιος καθαρισμός με τη μέθοδο του τεχνητού υγροβιότοπου (κλίνες με υδροχαρή φυτά) κάθετης υπόγειας ροής και ελεύθερης επιφάνειας με ταχεία διείσδυση, ενώ υπάρχει και επιπρόσθετη τριτοβάθμια επεξεργασία με λίμνες αποθήκευσης-ωρίμανσης (αποτελείται από τεχνητές λίμνες ωρίμανσης και άρδευσης, οι οποίες μπορούν να περιέχουν και διηθητικά στρώματα, όπου μπορεί να είναι φυτεμένα περιμετρικά παρόχθια δέντρα και φυτά).

 

Σχόλια
One Response to “Έγκριση έργου αποχέτευσης”
  1. Ο/Η Αποφράξεις λέει:

    Σπουδαίο έργο το αποχετευτικό δίκτυο. Δημιουργούνται άλλες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή.

Σχολιάστε