My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Άσφαλτος μετά τους αγωγούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κιλκίς, η ΔΕΥΑΚ έχει εκτελέσει την Α΄φάση της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης από αμιαντο-τσιμεντοσωλήνες σε αγωγούς πολυαιθυλενίου, καθώς επίσης και όλων των παροχών ύδρευσης προς τις κατοικίες με μηδενικό κόστος προς τους δημότες.

Με το έργο, το οποίο ως γνωστό έχει προϋπολογισμό 1, 5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, έχουν αντικατασταθεί  14.802 μέτρα αγωγού και κατασκευάστηκαν 1.000 νέες παροχές.

Να θυμίσουμε ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί και η Β΄ φάση του έργου, για αντικατάσταση 15.370 μέτρων αγωγών και για 1.200 νέες παροχές, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.430.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει ήδη συμβασιοποιήσει τη μελέτη για την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς, προϋπολογισμού μελέτης 917.713 ευρώ και έχει ξεκινήσει τις ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντος και Αριστείδου, ενώ έχει δρομολογηθεί και η ασφαλτόστρωση στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους.

Εξ` άλλου, η συνεργασία του Δήμου Κιλκίς με τις υπηρεσίες του Ο.Τ.Ε. έχουν επισπεύσει τις μελλοντικές προγραμματισμένες εργασίες δικτύου οπτικών ινών στην πόλη του Κιλκίς, ώστε να γίνουν άμεσα και να προηγηθούν πριν την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στους δρόμους.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της αποκατάστασης των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς προϋπολογισμού μελέτης 1.107.600 €.

Σε κάθε περίπτωση προηγείται η τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς, για την έκδοση των αποφάσεων σήμανσης των δρόμων που εκτελούνται οι εργασίες. Ο προγραμματισμός των ασφαλτοστρώσεων γίνεται τμηματικά για τη μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και των μετακινουμένων.

Η μελέτη για την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων έτους 2019, προϋπολογισμού μελέτης 2.290.898€ έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης.

Πηγή: Δελτίο τύπου του Δήμου

Σχολιάστε