My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Άσπρο το μαύρο…

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Αμαρτία εξομολογημένη: Υπάρχουν στιγμές που τα νεύρα παίρνουν τη θέση της λογικής. Η οργή τη θέση της ψύχραιμης παραδοχής της πραγματικότητας. Η άρνηση να δεχτείς αυτό που συμβαίνει τη θέση του ρεαλισμού.

Κι αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος. Ο δρόμος προς την ήττα είναι στρωμένος με νεύρα, οργή, άρνηση της πραγματικότητας. Διότι την πραγματικότητα, όσο ασήκωτη κι αν είναι, πρέπει να τη σηκώσουν υπομονετικά και ψύχραιμα στους ώμους τους εκείνοι που θέλουν να την αλλάξουν.

Αφορμή για τις σκέψεις, η εμφάνιση του Μητσοτάκη και της γνωστής, δήθεν πολυκομματικής, παράγκας του στη Βουλή. Για χιλιοστή φορά οι ίδιες ανοησίες, οι ίδιες αποκρύψεις, οι ίδιες αήθεις επιθέσεις χωρίς υπολογισμό της ζημιάς που προκαλούν όχι στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα. Εντάξει, θα πείτε, έτσι έκαναν πάντα, αυτό δεν δικαιολογεί νεύρα. Όχι βέβαια. Εκείνο όμως που τα δικαιολογεί είναι η προπαγανδιστική μετάλλαξη της μπούρδας, του υβρεολόγιου, του μίσους σε πολιτική πρόταση.

Εκείνο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αν με εννοείτε, δεν είναι τόσο ο Μητσοτάκης και ο ελεεινός στρατός του. Ή το copy-paste των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων απόψεων, που παρουσιάζονται ως η σοφία του βλάκα. Ή η ξαναζεσταμένη χουντική σούπα: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Ή η ξέφρενη αντίδραση -εδώ ταιριάζει η λέξη- μπροστά και στην πιο άτολμη απόπειρα αστικής μεταρρύθμισης. Ή οι κουμπαριές με τους ναζί στο προσφυγικό. Κι άλλα, κι άλλα, εξίσου επικίνδυνα και ανερμάτιστα.

Πιο πολύ από αυτή την ασχήμια, εκείνο που κάνει σισύφειο το έργο όποιου πιστεύει στην ανάγκη να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση είναι ο πελώριος παραμορφωτικός καθρέφτης που έχει στηθεί στη χώρα, στην κοινωνία, σε πόλεις και χωριά. Ένας οργουελικός μετασχηματιστής, με απολήξεις σε κάθε σπίτι, που παίρνει την αλήθεια σου και σου την κάνει λιώμα. Και το λιώμα των άλλων -τη βρισιά, την μπούρδα, το ψέμα- το κάνει αλήθεια. Έτσι που να αναζητάς πληροφορίες και υλικό για τη λογική του ακραίου παραλογισμού.

Σας προτείνω τον Σαίξπηρ: «Τόσο χρυσάφι θα κάνει άσπρο το μαύρο, άσχημο το όμορφο, σπουδαίο το χυδαίο, νέο το παλιό, γενναίο το δειλό… Αυτός ο κίτρινος σκλάβος φτιάχνει και παύει νόμους, ενόχους αθωώνει… Παίρνει κλέφτες και τους δίνει αξία, υπόληψη, και λόγο προεστού…». Δεν λέει κάτι και σε σας;

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε