My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Άρωμα Ιταλίας στο Φεστιβάλ

Την ξεχωριστή παράσταση της LAURA KIBEL & VERONICA GONZALEZ από την Ιταλία με τίτλο “Μία σονάτα για 4 πόδια”  φιλοξενεί σήμερα 19 Μαίου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

kouklotheatro-LAURA KIBEL & VERONICA GONZALEZ  3Η μαγεία των ποδιών τονίζεται εξόχως σε αυτή την παράσταση, η οποία είναι γεμάτη χορογραφίες και ιστορίες κατάλληλες για κοινό κάθε ηλικίας. «Η ρούμπα των κοτόπουλων» «το χειρουργείο» «Ο θηριοδαμαστής και το λιοντάρι» είναι κλασικές ιστορίες που εναλλάσσονται σε υφολογική αντίθεση με πιο πειραματικές και αφηρημένες ιστορίες όπως «τα κίτρινα παπάκια», «οι ζωγράφοι μπροστά στον καθρέφτη» και  «το τελευταίο μπαλέτο»  (που είναι διανθισμένο και με ζωντανή μουσική). Αυτή η παράσταση είναι το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής συνέργειας μεταξύ της Laura Kibel και της Veronica Gonzales. (η Veronika είναι μία από τους μαθητές της Laura που εξελίχθηκε σε αναγνωρισμένη επαγγελματία σολίστ)

Το θέατρο των ποδιών, με στοιχεία από την τέχνη τόσο του κουκλοθεάτρου όσο και της παντομίμας, έχει επανεφευρεθεί και εκτιμηθεί από τους καλλιτέχνες στη Βερόνα. Στη σκηνή η Laura Kibel, κρύβεται κάτω από μια μαύρη ρόμπα και ντύνει τα πόδια της με στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί και προσαρμοστεί από την ίδια. Πατούσες, που λίγο- λίγο γίνονται χαρακτήρες ζωντανοί, με καθορισμένη ταυτότητα και έτοιμοι να μας διηγηθούν φανταστικές ιστορίες.

kouklotheatro-LAURA KIBEL & VERONICA GONZALEZ  1Στη σκηνή, η Laura, δεν χρησιμοποιεί λέξεις απλώς κινήσεις και μουσική: η παράστασή της, ξεκαρδιστική, ποιητική και κάποτε κάπως καυστική, πηγαίνει πάνω από τα σύνορα των διαφορετικών γλωσσών, έχοντας οικουμενικό περιεχόμενο. Έτσι, η παράστασή της, μπορεί να εκτιμηθεί από κοινό κάθε ηλικίας, κουλτούρας, εθνικότητας. Αυτό που το κοινό βλέπει μπροστά στα μάτια του είναι η Laura που μετατρέπει σημεία του σώματός της, όπως τις πατούσες, τα γόνατα, τις γάμπες, σε εκφραστικά πρόσωπα, αστεία φαλακρά κεφάλια και ζωντανούς χαρακτήρες που αγαπούν, υποφέρουν, παλεύουν και μας διασκεδάζουν.

www.youtube.com/watch?v=CCIuSr3jpI

Η  Veronica Gonzalez  γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ζει στην Ιταλία από το 2000 και γυρίζει όλο τον κόσμο παίζοντας  παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Όταν ήταν 15 χρονών συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μια επαγγελματική ομάδα Θεάτρου στο Μπουένος Άιρες και από κει και πέρα ακολούθησε καλλιτεχνική καριέρα σπουδάζοντας μουσική και υποκριτική.

Στην Ιταλία, γνώρισε την Λάουρα Κίμπελ, την οποία και ακολούθησε στα ‘βήματά’ της, και έγινε η μοναδική μαθήτριά της που δημιουργεί ιστορίες παντομίμας με τα πόδια και τις πατούσες.

www.youtube.com/watch?v=CCIuSr3jpI

Διάρκεια:50 λεπτά

Από 5 ετών και άνω

Χωρίς λόγια

Ποδοθέατρο (κουκλοθέατρο με τα πόδια)

 

Σχολιάστε