My Twitter Feed

20 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διώξεις αντί ικανοποίηση αιτημάτων -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Το ΚΙΝΑΛ για τη Πρωτοβάθμια Υγεία -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα στο πλευρό Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 13 Φεβρουαρίου -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Πρωτοβουλίες για τις λαϊκές αγορές -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

“Άμλετ η Παρωδία” στην Αξιούπολη

Μεγάλη και φέτος η προσέλευση του κόσμου στην θεατρική ημέρα στα 38α Αξιουπολίτικα του Δήμου Παιονίας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, και ώρα 21.00 μ.μ., παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Τζίμη Κούρτη “Άμλετ η Παρωδία” από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων και Εφήβων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας.

theatro-001Βρισκόμαστε στη Δανία, στο Κάστρο της Ελσινόρης. Είναι νύχτα. Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Κάστρο. Το φάντασμα του πεθαμένου Βασιλιά Άμλετ. Ο Βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο Βασιλιάς. (Ο νέος Βασιλιάς Κλαύδιος, η Βασίλισσα Γερτρούδη, ο μυστικοσύμβουλος Πολώνιος, η κόρη του Οφηλία και ο γιος του Λαέρτης, ο Άμλετ ο νεότερος γιος του πεθαμένου Βασιλιά Άμλετ, ο Οράτιος, ο Φραντσίσκο, ο Μπερνάρντο, ο Μάρκελος, ο αυλικός Όσρικ, ο νεκροθάφτης, ο νεαρός κατακτητής Φόρτενμπρας). Δολοπλοκίες, απάτες, δωροδοκίες, δολοφονίες, έρωτας, θάνατος, κατασκοπία. Κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανίας.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν στην είσοδο του κτιρίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης που χρησιμοποιήθηκε ως φυσικό περιβάλλον του έργου.

Μια κωμωδία ξέφρενη με γρήγορους ρυθμούς στους οποίους όλοι ανεξαιρέτως ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του σκηνοθέτη και δασκάλου τους Τζίμη Κούρτη.

Οι θεατές ικανοποιημένοι για άλλη μια φορά απόλαυσαν την παράσταση, καιχειροκροτούσαν τους ηθοποιούς στο τέλος κάθε σκηνής. Οι κατάλληλες μουσικές επιλογές, τα κοστούμια εποχής που ράφτηκαν ειδικά για την παράσταση και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, πλαισίωναν ιδανικά την πλοκή και το ύφος της παράστασης.

Παλιά και νέα μέλη, ενήλικες και έφηβοι – η νέα γενιά, του Θεατρικού Εργαστηρίου, συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους για αυτό το αποτέλεσμα και μας έμαθαν την ιστορία του Άμλετ του Σαίξπηρ με έναν διαφορετικό τρόπο.

Δελτίο τύπου από Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας

Σχολιάστε