My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Άμεση Δημοκρατία για τον δήμαρχο

afisaΤον υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη που θα εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα αναδείξουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και των άλλων χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής που δίνουν τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου τους.

Η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου θα γίνει με κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι να τεθούν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα εκφράσει το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Μάιο, είναι οι: Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εδαφολογίας στο ΑΠΘ, Τάσος Παπαγεωργίου, πολιτικός μηχανικός και ιδρυτής του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου Χαλκιδικής, Χάρης Λαζαρίδης, καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Μίχος, επιχειρηματίας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, πρώην αντιπρύτανης ΑΠΘ, και Γιώργος Πασχαλίδης, καθηγητής. Βέβαια, όπως τονίζουν μέλη των Επιτροπών Αγώνα, μέχρι την Κυριακή οι υποψηφιότητες μπορεί να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες και πιθανόν λιγότερες, αφού γίνονται διάφορες ζυμώσεις για “συμμαχίες”….

Στο μεταξύ οι Επιτροπές Αγώνα καλούν όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής και όχι μόνο, σε νέα συγκέντρωση και πορεία στον Κάκαβο, στις 26 Ιανουαρίου, “για να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε την καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική”. “Η ‘ανάπτυξη’ της κυβέρνησης παίρνει πλέον σάρκα και οστά: καταστροφή του δάσους των Σκουριών, αποψίλωση του αρχέγονου δάσους στο ρέμα Καρατζά, εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός και συνεχείς παρανομίες υπό την ανοχή και προστασία κράτους και ελεγκτικών μηχανισμών” τονίζουν στη σχετική πρόσκληση. “Όλοι αυτοί που λεηλατούν τη φύση, υποτάσσονται σε οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, παραβιάζουν βασικές αρχές δικαίου και προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι. Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος… μόνο ο δρόμος της αντίστασης. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη”, καταλήγουν.

Πηγή: avgi.gr

Σχολιάστε