My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Άλλοι τρεις Κιλκισιώτες στη Βουλή

Είκοσι ένας από τους συνολικά 49 βουλευτές των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται εκτός του Θόδωρου Παραστατίδη και άλλοι τρεις κιλκισιώτικης καταγωγής, οι Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βούλα Τεκτονίδου.

Η ΝΔ έχει στο δυναμικό της 13 βουλευτές, η ΧΑ 4, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ από 3 και το ΚΚΕ 2.

OLOMELEIA TIS VOULIS TON EFIVON /PHASMA/G.NIKOLAIDHSΔιαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Φώτη Κουτσαμπάρη στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ από το κόμμα της αντιπολίτευσης μόνο ο ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού και συνονόματός του, Κώστας Καραμανλής, θα καθίσει για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής. Για πρώτη φορά εκλέγονται φυσικά οι βουλευτές του Ποταμιού, ενώ “παλιοί” είναι οι βουλευτές των υπόλοιπων τεσσάρων κομμάτων που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκλέγουν βουλευτές σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, ενώ και τα επτά κόμματα εκλέγουν βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Η Χρυσή Αυγή έχει βουλευτές σε δύο ακόμη νομούς, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ σε έναν ακόμη νομό και το ΚΚΕ σε κανέναν νομό πλην της Θεσσαλονίκης. Με βάση την καταμέτρηση των σταυρών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, εκλέγονται βουλευτές:

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει επτά βουλευτές: Ιωάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Βούλα Τεκτονίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Κυριακή Μάλαμα και ακολουθούν κατά σειρά ψήφων ο Χρήστος Λιάσκος, ο Αλέξης Μπένος, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Με τη ΝΔ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές: ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αξιωματικά, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης και η Έλενα Ράπτη. Πρώτος επιλαχών είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός και ακολουθούν κατά σειρά οι Στράτος Σιμόπουλος, Παναγιώτης Κοκκόρης, Άννα Ευθυμίου, Αντώνιος Σαμαράς (του Γρηγορίου), Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Αντώνιο Γρέγο και πρώτη επιλαχούσα είναι η Φωτεινή Αναστασιάδου. Ακολουθούν Γεώργιος Καφαντάρης, Ιωακείμ Ιωαννίδης, Χριστίνα Μεϊντάνη, Ευαγγελία Λαζάρου. Το Ποτάμι εκλέγει τη Χριστίνα Ταχιάου και πρώτη επιλαχούσα είναι η Νιόβη Παυλίδου. Ακολουθούν η Κυριακή Αλεξανδρίδου, ο Σπύρος Πέγκας, ο Χρήστος Εμμανουηλίδης, η Γιαννούλα Παναγοπούλου. Το ΚΚΕ εκλέγει τον Αθανάσιο Βάρδαλη. Πρώτος επιλαχών είναι ο Ιωάννης Δέλης και ακολουθούν η Σοφία Καλαντίδου, η Σοφία Μωυσίδου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Ζουράρις με πρώτο επιλαχόντα τον Γαβριήλ Αβραμίδη. Ακολουθούν η Χριστίνα Λεμονιά Τυπάλδη, η Όλγα Γιάννη, ο Κυριάκος Κιζιρίδης και η Ανθούλα Κατσιάρα.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, τη Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και τον Σωκράτη Φάμελλο. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Ευγενία Αγοραστούδη και ακολουθούν κατά σειρά ψήφων ο Στρατής Πλωμαρίτης και ο Θεόδωρος Ζδούκος. Με τη ΝΔ εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Καράογλου. Καθώς ο κ. Σαμαράς θα επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας, στη θέση του εκλέγεται ο Σάββας Αναστασιάδης. Πρώτος επιλαχών είναι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ακολουθούν Νίκος Βερυρτζής, Γιώργος Κάγιας και Ανατολή Κωνσταντινίδου.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Φώτη Γραικό με πρώτο επιλαχόντα τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο. Ακολουθούν με σειρά ψήφων ο Χαράλαμπος Σκοπελίτης, η Πηνελόπη Κιοσσέ και η Μαρία Νικολαΐδου. Το Ποτάμι εκλέγει την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία κονταροχτυπήθηκε μέχρι τελευταία στιγμή με τον Νίκο Νυφούδη, ο οποίος τελικά αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών. Ακολουθούν η Ειρήνη Θωμαΐδου, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φωκίων Φουντουκίδης και η Μαρία Σκούφη. Με τους ανεξάρτητους Έλληνες επανεκλέγεται η Σταυρούλα Ξουλίδου με πρώτο επιλαχόντα τον Γεώργιο Λαζαρίδη. Ακολουθούν η Στέλλα Ντολοπούλου-Βαλάνη, ο Κυριάκος Αντωνιάδης, η Δέσποινα Στεφανίδου. Το ΚΚΕ εκλέγει την Ελένη Γερασιμίδου με πρώτο επιλαχόντα τον Βασίλη Ρέβα και ακολουθούν ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης και η Βασιλική Πολυζωίδου. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Γεώργιο Αρβανιτίδη με επιλαχόντα τον Παντελή Κουκουλεκίδη. Ακολουθούν η Κυριακή Γιαννακίδου και ο Σταύρος Ακαλίδης.

ΣΕΡΡΕΣ

Δύο έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ στις Σέρρες. Την πρωτιά πήρε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Επίσης επανεκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή. Πρώτος επιλαχών είναι ο Μενέλαος Βλάχβεης και ακολουθούν οι Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κωνσταντίνος Τσιπλάκης και Γιώργος Τσιμέρικας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή με επιλαχόντα τον Παναγιώτη Κοτρώνη. Ακολουθούν Ειρήνη Μυλωνά, Ιορδάνα Σαββίδου και Γεώργιος Καμπανταΐδης.

Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος με πρώτη επιλαχούσα τη Μαρία Μπατάλα και ακολουθούν κατά σειρά ψήφων η Μαρία Χλωρίδου, ο Νικόλαος Νταής και η Φωτεινή Πατσαλή. Από το Ποτάμι εκλέγεται ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου με επιλαχόντα τον Κωνσταντίνο Αβδελά. Ακολουθούν η Χρυσάνθη Παλαζή και ο Αλέξης Παρασκευιώτης. Μία έδρα παίρνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και επανεκλέγεται η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά με επιλαχόντα τον Ευθύμιο Λεοντιάδη.

ΗΜΑΘΙΑ

Στον νομό Ημαθίας από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, η Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και ο Γιώργος Ουρσουζίδης. Πρώτος επιλαχών είναι ο Χρήστος Αντωνίου και ακολουθούν με σειρά ψήφων η Ευαγγελία Παπαγιαννούλη και ο Δημήτρης Χαμπίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με πρώτο επιλαχόντα τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Ακολουθούν οι Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Γεωργία Μπατσαρά, Κώστας Γιοβανόπουλος και Απόστολος Εμμανουηλίδης.

ΠΕΛΛΑ

Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. Επανεκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, που ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ιωάννης Σηφάκης και ο Χρήστος Σμιας. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Αικατερίνη Ζήνα και ακολουθούν ο Νάκης Πασχαλίδης και ο Παύλος Κελεσίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Γιώργος Καρασμάνης. Πρώτος επιλαχών είναι ο Διονύσης Σταμενίτης και ακολουθούν ο Ιορδάνης Τζαμτζής, η Γέση Πασχαλίδου και η Ευθαλία Τσαλκιτζή.

ΚΙΛΚΙΣ

Στο Κιλκίς επανεκλέγεται από τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς με επιλαχόντα τον Ευάγγελο Μπαλάσκα. Ακολουθούν ο Θεόδωρος Πασσαλίδης και ο Αναστάσιος Καζαντζίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος. Πρώτη επιλαχούσα η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου. Ακολουθούν η Σοφία Ψαρά, ο Βλάσιος Αγτζίδης και ο Γεώργιος Πεχλιβανίδης. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται για πρώτη φορά ο Χρήστος Χατζησάββας με πρώτο επιλαχόντα τον Αντώνιο Παπαδόπουλο. Ακολουθούν η Μαρία Κεϊτζή, η Άννα Πετρίδου, ο Ιωάννης Σταμπουλής.

ΠΙΕΡΙΑ

Στην Πιερία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε τρεις έδρες και εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή ο Ζήσης Ζάννας, η Ελισάβετ Σκουφά και ο Χαρίλαος Τζαμακλής. Πρώτος επιλαχών είναι ο Αστέριος Καστόρης και ακολουθούν η Βικτωρία Γραβάνη και ο Νικόλαος Μπονοβολιάς. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Άννα Παπαδημητρίου-Μάνη. Ακολουθούν οι Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Γεώργιος Παπαστεργίου, Δημήτριος Χριστογιάννης.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στον νομό Χαλκιδικής από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση, με πρώτο επιλαχόντα τον Χρήστο Σακκά. Μία έδρα παίρνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς, που είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής. Πρώτος επιλαχών είναι ο Ευθύμιος Καρανάσιος. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Ιωάννης Δριβελέγκας με πρώτο επιλαχόντα τον Απόστολο Πανά.

 

Σχολιάστε