My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Του Τάσου Παππά.


Οταν στην πολιτική στριμώχνεσαι και δεν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας στην κριτική των αντιπάλων σου, έχεις δύο τρόπους να ξεφύγεις. Είτε να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα, να προσπαθήσεις δηλαδή με αντιπερισπασμούς να μεταφέρεις το κέντρο βάρους της δημόσιας συζήτησης σε θέματα που ευνοούν εσένα και δυσκολεύουν τους άλλους, είτε να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι σε αφορά το ζήτημα που είναι στην επικαιρότητα και να κρύβεις το κεφάλι σου στην άμμο, όπως η στρουθοκάμηλος.

Ολα τα κόμματα έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους. Τα κόμματα εξουσίας περισσότερο από τα άλλα, γιατί αυτά τραβούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης. Σε κανέναν πολιτικό ηγέτη δεν αρέσει να του κάνουν κριτική.
Μην πιστεύετε τις μεγαλοστομίες τους ότι δίνουν μεγάλη προσοχή στην κριτική που δέχονται γιατί έτσι βελτιώνονται και αποφεύγουν τις κακοτοπιές, αρκεί όπως λένε να είναι καλοπροαίρετη. Βεβαίως δεν διστάζουν να καταγγείλουν μια εναντίον τους κριτική ότι εκπορεύεται από ύποπτους κύκλους, ότι είναι προϊόν συνωμοσίας των πάσης φύσεως εχθρών τους και ότι έχει στόχο τη δυσφήμησή τους.

Σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες αρέσει όμως η κολακεία και γι’ αυτό προτιμούν να πλαισιώνονται από αγιογράφους που αποθεώνουν κάθε κίνησή τους και καλύπτουν τα ολισθήματά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Μας είχε γανώσει τα αυτιά την περίοδο που το Μακεδονικό δέσποζε στη δημόσια συζήτηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικώς επιζήμια (στελέχη της Ν.Δ. μιλούσαν για προδοτική συμφωνία), ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στους γείτονες όσα τους έδωσε η μειοδοτική κυβέρνηση Τσίπρα (γλώσσα, εθνότητα) και ότι αυτός, όταν θα γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να μειώσει τις συνέπειες που προκαλεί αυτή η επονείδιστη συμφωνία.

Μας είχε επίσης πει σε όλους τους τόνους, συνεπικουρούμενος από δημοσιολόγους, κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, ότι όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ –πως οι κυβερνήσεις της Ν.Δ συζητούσαν με τους γείτονες τα πάντα και είχαν δεχτεί τα πάντα– ήταν κατασκευές των αριστερών λαϊκιστών και εθνομηδενιστών.

Τον πίστεψαν πολλοί. Εσπρωξε τον κόσμο της παράταξης στα συλλαλητήρια όπου ακούγονταν συνθήματα «Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια!» και «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», δεν αποδοκίμασε τις τραμπούκικες επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ακροδεξιούς και καλλιέργησε κλίμα διχασμού, επιτρέποντας σε κορυφαίους παράγοντες του κόμματός του να μιλούν ευθέως περί χυδαίας συναλλαγής του Τσίπρα με τους δανειστές: «Πούλησε τη Μακεδονία για να πάρει τις συντάξεις».

Τις διαψεύσεις των δανειστών τις έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και συνέχισε να χαϊδεύει τα αυτιά των φανατικών προκειμένου να τους φέρει στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Σήμερα όμως που βγήκαν στη φόρα οι επιστολές Καραμανλή και Μολυβιάτη σε ξένους ηγέτες το 2005 (στην «Εφ.Συν.» και στο «Documento»), από τις οποίες προκύπτει ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε δεχτεί τη διπλή ονομασία (Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια στον ΟΗΕ, σκέτο Μακεδονία στο εσωτερικό) χωρίς να θέτει θέμα γλώσσας, εθνότητας και χωρίς να απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση για να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές, σφυρίζει αδιάφορα ή, για να ακριβολογούμε, κρύβεται.

Κάνει πως δεν τον αφορά το θέμα. Κρύβονται όμως και οι μακεδονομάχοι, που κατέβηκαν στις πλατείες για να αποδοκιμάσουν την «προδοτική συμφωνία του Τσίπρα». Κρύβεται και ο Α. Σαμαράς, ο οποίος επιμένει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Κρύβεται και ο Αδωνις Γεωργιάδης, που τότε είχε πει ότι ο Καραμανλής πούλησε τη Μακεδονία. Προσπαθώ να θυμηθώ, αλλά δεν μπορώ, πώς εκείνος ο τύπος πριν από πολλά χρόνια είχε φτιάξει τη φράση χρησιμοποιώντας τις λέξεις: πατριωτισμός, καταφύγιο, απατεώνες.

Ανάγωγα

Αν νομίζατε ότι η πρώτη πράξη που θα κάνει η Ν.Δ. αν γίνει κυβέρνηση θα είναι είτε η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου (το έχει πει) είτε η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (το έχει πει) είτε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (το έχει πει) είτε η κατάργηση της απλής αναλογικής (το έχει πει), γελαστήκατε.

Εχουμε νέα υπόσχεση για άλλη «πρωτιά». Το πρώτο νομοθέτημα της νέας κυβέρνησης θα είναι η κατάργηση εκείνων των διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα που, κατά την κρίση της Δεξιάς, ευνοούν τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Για την κατάργηση της σοβαρότητας ακόμη δεν μας έχουν πει κάτι…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε