My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Άλλαξε ο Μανωλιός…

Βασίλης Σιαμπάνης, Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΤου Βασίλειου Σιαμπάνη (Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς)

——————————————————————————————————————————————————————————————-Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς θα μπορούσε να είναι η έκφραση που ταιριάζει τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι μόνο στην συγκυβέρνηση των τριών και στην εξαγγελία δια στόματος κ. Κουβέλη ότι θα αντικατασταθεί το ειδικό τέλος, από τον ενιαίο φόρο ακινήτων , δηλαδή όπως καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας , θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το χαράτσι, με διαφορετικό τρόπο όμως .

Επιπλέον οι πολίτες που θα θελήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι και ταυτόχρονα να διαχωριστή από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα μπορούν να πηγαίνουν στην Δ.Ο.Υ που ανήκουν και να καταβάλουν εκεί τον φόρο , επομένως με αυτήν την ρύθμιση όποιος διαχωρίσει το χαράτσι από τον λογαριασμό και τον μεταφέρει στην Δ.Ο.Υ αυτομάτως κάθε φορά που θα αδυνατεί να  πληρώσει θα γίνεται και οφειλέτης προς το δημόσιο με το έτσι θέλω .

Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας στην τρόικα θα περιλαμβάνει:

. Παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ και για το 2013 μειωμένο κατά 10 -15%.

Την τρύπα που θα αφήσει η μείωση θα καλυφθεί :

. Από αγροτεμάχια .

. Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.

. Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.( εδώ φαίνεται και η ανικανότητα έως τώρα του ίδιου του κράτους και τον μηχανισμών του να εισπράξει το χαράτσι από ιδιώτες που νοίκιαζαν σε αυτό, εισπράττοντας και το ανάλογο τίμημα χωρίς όμως να πληρώνουν οι ίδιοι τον τέλος ακίνητης περιουσίας μόνο και μόνο επειδή ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν στο δημόσιο και όχι στον εκάστοτε ιδιοκτήτη).

. Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ .

Αποτέλεσμα όλων αυτών τελικά αντί να αποφύγουν οι φορολογούμενοι το «χαράτσι» να φορτωθούν με επιπλέον φόρους και κάθε φορά που δεν θα βγαίνει ο προϋπολογισμός οι φόροι θα αυξάνονται  .

Συμπέρασμα, ακόμα και με 26% ανεργία, με καθημερινά λουκέτα σε χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις, με πάνω από 3000 αυτοκτονίες εν καιρώ μνημονίου δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα του κάθε πολίτη δεν είναι το αν θα πληρώνουμε το χαράτσι με τον ένα η τον άλλο τρόπο η αν θα το λέμε έτσι η αλλιώς αλλά ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ .

Τότε πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολιτική που η τρόικα μας επιβάλει δεν μας βγάζει πουθενά και ότι τώρα χωρίς να χάσουμε άλλο  χρόνο θα πρέπει να ρίξουμε τον Φ.Π.Α, να διαγράψουμε μία και καλή το χαράτσι και κάθε χαράτσι ώστε τα χρήματα αυτά να πάνε στην πραγματική οικονομία, η αγορά να πάρει μία ανάσα, να μπορεί ο οποιοσδήποτε να επενδύσει σε αυτήν την χώρα χωρίς να του κόβουν το κεφάλι από το πρώτο ευρώ .

Aν δεν τα έχουν αντιληφθεί όλα αυτά τότε μάλλον έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας και το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι την πλήρη υποδούλωση σε ένα σύστημα, σε μία νέα τάξη πραγμάτων στην οποία η τρόικα και η κάθε τρόικα , θα αποφασίζει και θα διατάζει για λογαριασμό της κυβέρνησης και αντί το πρώτο μέλημα της να είναι οι πολίτες , να τους αφήνει και να κοιτάει την αποπληρωμή του χρέους και μόνο .

Σχολιάστε