My Twitter Feed

30 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καταδίκη απειλών κατά Κυριακίδη -

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021

Γεωργαντάς:Καταδικάζει τις απειλές -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

Κι όμως, δεν είχαμε νέο ρεκόρ! -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

Κυριακίδης: Κανείς δεν εκβιάζεται -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

“Χωρίς μεγάλη πίεση το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021

Απειλήθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς! -

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021

Κιλκίς: Έκπληξη τα λίγα κρούσματα! -

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021

Επιτέθηκε σε δυο ανήλικες -

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021

Άθλος Κιλκίς: Η δραστηριότητα του 7ημέρου

Από το ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ στο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο για την εβδομαδιαία δραστηριότητά του:

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μία σειρά ψυχαγωγικών και παιδοκεντρικών δραστηριοτήτων. Αφού ολοκληρώσαμε το μάθημα της μελέτης μαθημάτων, πραγματοποιήθηκαν τα πιο καλλιτεχνικά μαθήματα, του κουκλοθέατρου, του μοντέρνου χορού και του θεατρικού παιχνιδιού, όπου τα παιδιά γνώρισαν την ελεύθερη έκφραση και καλλιέργησαν την φαντασία τους.

Αναλυτικότερα, στο μάθημα της μουσικοκινητικής τα παιδιά ανέπτυξαν την ικανότητα της ακοής σε συνδυασμό με την κίνηση. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ελληνική παράδοση, αφού διδάχτηκαν ποντιακούς χορούς και πιο συγκεκριμένα το χώρο «διπατ».

Ακολούθως, διεξήχθη το μάθημα της ενόργανης ενός αθλήματος, προκειμένου να τοποθετηθούν οι βάσεις για σωματική ευεξία. Εντός της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν και τα μαθήματα Pilates και yoga όπου τα παιδιά γνώρισαν την τεχνική της χαλάρωσης και ενδυνάμωσης με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο.

Στο ΚΔΑΠ μας τα παιδιά έμαθαν επίσης από μικρή ηλικία την ορθή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από αυτό. Για να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς μας φίλους παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια και διαβάσαμε παραμύθια με ηθικό δίδαγμα.

Τέλος, για να γίνουμε πιο δημιουργικοί μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήσαμε πληθώρα δραστηριοτήτων που αφορούν τα εικαστικά. Αξιοποιώντας καθημερινά υλικά (π.χ. καπάκι από βάζο, κουμπιά, πλαστικά ποτήρια, υφάσματα κλπ.), εμπνευσμένοι από την χριστουγεννιάτικη περίοδο, δημιουργήσαμε διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Τα παιδιά διαμορφώνουν μια θετική ψυχολογία μέσα από την χαρά της δημιουργικότητας. Κατά τη διάρκεια των εικαστικών παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά ανέπτυξαν ένα πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Έτσι συνεχίζουμε κάθε μέρα με μια νέα έκπληξη και δραστηριότητα.

Σχολιάστε