My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Όχι σύμπραξη/άξιος ο Καραμπίδης

“Δεν διαπραγματευόμαστε κανενός είδους σύμπραξη», δηλώνει ο  επικεφαλής του ΔΗΜΟΥ ΑΞΙΩΝ, Παύλος Τονικίδης, σε δήλωσή του με αφορμή την τοποθέτηση του Βασίλη Καραμπίδη στην θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ.

«Στην περίπτωση της σύμπραξης, ο συνδυασμός μας θα γινόταν μέρος της συμπολίτευσης του δήμου, στην οποία θα έπρεπε να παραδοθεί άνευ όρων και με αντάλλαγμα κάποια οφίκια», υπογραμμίζει.

Κι όσο για τον κ. Καραμπίδη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο ΔΣ Κιλκίς σημειώνει ότι η τοποθέτηση του «είναι τιμητική και δικαιώνει τον ίδιο προσωπικά αλλά και τον συνδυασμό μας καθώς αποδεικνύει ότι η δημοτική μας παράταξη συγκέντρωσε αρκετά από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της τοπικής κοινωνίας».

Η δήλωση του κ. Τονικίδη:

«Η δημοτική παράταξη «Δήμος Αξιών», δημιουργήθηκε από τους πολίτες για τους πολίτες με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την πρόοδο του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Οι αρχές και οι αξίες του συνδυασμού μας παραμένουν αναλλοίωτες και δεν σκοπεύουμε να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο από αυτές όσο κι αν κάποιοι θα το ήθελαν διακαώς και όσο κι αν το επιδιώκουν στο παρασκήνιο.

Όταν το εκλογικό σώμα μας ανέθεσε τα καθήκοντα της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφανδόν και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο διατρανώσαμε την διάθεση μας για προσφορά και την βούληση μας να στηρίξουμε οτιδήποτε αναπτυξιακό για το Δήμο Κιλκίς αλλά και να είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κακώς κείμενα από την πλευρά της διοίκησης του δήμου.

Σε αυτό το δρόμο πορευόμαστε με ευθύνη αποδεικνύοντας στην πράξη τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και κυρίως έξω στην κοινωνία ότι παραμένουμε σταθεροί σε αυτά που πρεσβεύουμε, παρέχουμε συναίνεση εκεί που πρέπει και αυστηρή κριτική σε όσα άλλα συμβαίνουν και δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε κανενός είδους σύμπραξη.

Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης» με τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν εκ των υστέρων, προβλέπει ότι για να υπάρξει τυπική συνεργασία δύο παρατάξεων η μικρότερη παράταξη οφείλει να συγχωνευθεί με την μεγαλύτερη απεμπολώντας πλήρως την αυτονομία της εφάπαξ και χωρίς δυνατότητα επανάκαμψης στην πρότερη κατάσταση.

Συνεπώς, στην περίπτωση της σύμπραξης, ο συνδυασμός μας θα γινόταν μέρος της συμπολίτευσης του δήμου στην οποία θα έπρεπε να παραδοθεί άνευ όρων και με αντάλλαγμα κάποια οφίκια. Ακόμη κι αν η όποια αρχική προγραμματική συμφωνία αθετείτο από την πλευρά της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφούσας παράταξης, δεν υπήρχε περιθώριο ακύρωσης της σύμπραξης αυτής.

Από τις δύο αυτές επιλογές, της πολιτικής αυτονομίας απ’ τη μια και της πλήρους υποταγής και απαξίωσης των αρχών μας από την άλλη, ταχθήκαμε και τασσόμαστε ηχηρά με την πρώτη.

Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να φερθούμε διαφορετικά καθώς θα ισοδυναμούσε με προδοσία των ανθρώπων που μας στήριξαν και μας έδωσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα σε δύο συναπτές εκλογικές διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, τα αξιόλογα στελέχη του συνδυασμού μας δύνανται να συμμετέχουν στα κοινά με ρόλο που πολλές φορές υπερβαίνει εκείνον της αντιπολίτευσης και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για αξιοποίηση της αξιοσύνης και της εμπειρίας τους με στόχο την προσφορά στον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Η τοποθέτηση του Βασίλη Καραμπίδη στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, είναι τιμητική και δικαιώνει τον ίδιο προσωπικά αλλά και τον συνδυασμό μας καθώς αποδεικνύει ότι η δημοτική μας παράταξη συγκέντρωσε αρκετά από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της τοπικής κοινωνίας.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθεί με τον πλέον επιτυχή τρόπο, όπως έκανε πάντα στη μέχρι τώρα πλούσια αυτοδιοικητική του πορεία και θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στην απαλλαγή της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης από τα προβλήματα που την ταλανίζουν.»

Σχολιάστε