My Twitter Feed

8 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ιδού οι ελλείψεις στα σχολεία -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παγκόσμιος από τα χωράφια! -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Περιφρούρηση από εργαζόμενους -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου -

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήρια Βεργίδη σε Κιλκισιακό -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ – Κιλκισιακός σημειώσατε… -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία”

Σωματεία και φορείς του Κιλκίς διοργανώνουν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μμ, στην Πλατεία Ειρήνης, συλλαλητήριο ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Υγεία

Συγκεκριμένα, τη κινητοποίηση διοργανώνουν, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν.Κιλκίς, τα Κλαδικά Σωματεία Τροφίμων-Ποτών, Μετάλλου Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς.

Χαρακτηρίζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο ως τερατούργημα, η συνδικαλιστική παράταξη Δημοσιουπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Κιλκίς – Παιονίας καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρόν, ενώ σε ανακοίνωσή της με τίτλο “δεν πάει άλλο», ζητά «εδώ και τώρα να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς».

Κάλεσμα για συμμετοχή στη κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι του Δημοσίου διαχρονικά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα δημόσιο τομέα που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων. Οι μάχες αυτές ήταν που ακύρωσαν στην πράξη τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, καθυστέρησαν άλλους και γέμισαν τελικά με πλούσια πείρα τους εργαζομένους.

Τελευταίος σταθμός αυτής της προσπάθειας η πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη, που δεν έστειλε μόνο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και μήνυμα  πως οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

Και όμως, την ίδια ώρα που τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας περισσεύουν (καθηλωμένοι μισθοί, ακρίβεια, αύξηση ελαστικής εργασίας, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση υπηρεσιών, εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα κ.ά.), το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, με τον τρόπο λειτουργίας του και τη στάση της πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ), όχι μόνο ανέχεται, αλλά βάζει και πλάτη σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια με τη στάση του.

 Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κιλκίς έχει να συνεδριάσει 6 ολόκληρους μήνες! Οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ κυριολεκτικά άφαντοι, με τις παρατάξεις να “σφυράνε κλέφτικα” για τα “κατορθώματα” των συνδικαλιστών τους. Εάν αυτό δεν είναι απαξίωση του θεσμού που υπηρετούν και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού σε αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν, τότε τι είναι;

Αξίζει σημειωθεί ότι έχει να πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΝΤ απ΄ το 2017, δηλαδή εδώ και 5,5 χρόνια και ενώ η θητεία του οργάνου είναι 3ετής. Τη μια δεν μπορούσαν να γίνουν αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας, την άλλη έδωσε παράταση η ΑΔΕΔΥ και τους τελευταίους μήνες αναλωνόμαστε σε ένα γαϊτανάκι αναμονής από βδομάδα σε βδομάδα. Οι δικαιολογίες έχουν πλέον περισσέψει ενώ έχει ήδη ξεπεραστεί ακόμα και το όριο που έδινε η ΑΔΕΔΥ, το οποίο έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Την ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι συλλογικές διαδικασίες στα Πρωτοβάθμια Σωματεία του νομού καθώς και σε άλλα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εργασίες του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ στις 6,7,8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, η εικόνα που παρουσιάζει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που μια σειρά σωματεία σε όλη την Ελλάδα καλούν σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας μπροστά στην κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατουργήματος για την Υγεία, που εμπορευματοποιεί πλήρως την υγεία και διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα του υγειονομικού προσωπικού και το ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρόβλημα γενικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η πείρα δείχνει ότι όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε άλλα ΝΤ, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Από τις ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, και την προσπάθεια οργάνωσης του κινήματος, μέχρι και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, τη θετική έκβαση των αγώνων.

Στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ του Κιλκίς, οι ευθύνες της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ είναι βαρύτατες και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα. Η απαξίωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με τον  περιορισμό της λειτουργίας του, σε  μια τυπική αποστολή των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, δεν συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και αποθρασύνει ακόμη περισσότερο κράτος και εργοδοσία στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αποφάσεων για όλους μας.

— Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να συνεδριάσει η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, και να προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενός πραγματικά ζωντανού Συνεδρίου με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Κιλκίς, για να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις προς το συμφέρον των εργαζόμενων στο Δημόσιο, για αλλαγή συσχετισμού δύναμης στην ΕΓ με την ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για ένα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που θα βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, στην πάλη για αξιοπρέπεια, μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

— Καλούμε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους του Κιλκίς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να δώσουν το παρόν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν Σωματεία και Φορείς του Κιλκίς ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου – τερατουργήματος για την Υγεία, την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.»

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά την σαπίλα του συστήματος της βαρβαρότητας που ζούμε, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπόφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανάγκη. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας συνεχίζεται με αποκορύφωμα την μετακίνηση των αναισθησιολόγων του Γ.Ν Κιλκίς προς άλλα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα την μείωση έως και ακύρωση όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων σε αυτό!

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στόχευσης για συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά. Η επίκληση του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», γίνεται για να κρύψουν την τρελή τροχιά τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας.

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για την υγεία των λαϊκών οικογενειών για το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών τους.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα.

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα.

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας.

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους Φορείς του Νομού σε Συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη , μέρα συζήτησης του ν/σ στην Βουλή, στις 5 μ.μ στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Σχολιάστε