My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Όχι στο πόλεμο, ναι αλληλεγγύη

«Ο καπιταλισμός είναι ασύμβατος με την Ειρήνη» και «ο πόλεμος τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους», ήταν τα βασικά συνθήματα της αντιπολεμικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σαββάτο 16-1-16 από αυτοοργανωμένες ομάδες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

afisa-prosfygesΠαρά την συνεχόμενη βροχόπτωση, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και μοίρασαν φυλλάδια. Τα σωσίβια που είχαν σκορπίσει κατά μήκος της παραλιακής, και το σκάφος που έπλεε από το πρωί ρυμουλκώντας μια βάρκα με ομοιώματα προσφύγων, έφεραν στους Θεσσαλονικείς εικόνες από την τραγωδία που διαδραματίζεται στο Αιγαίο. Τα κρουστά της ομάδας «αιΝΤΟΣ» ζέσταναν την ατμόσφαιρα. «Η βροχή δεν σταματάει τον πόλεμο. Γιατί να σταματήσει μια αντιπολεμική συγκέντρωση», δήλωναν οι συμμετέχοντες.

Η αρχή έγινε, η προσπάθεια για να στραφεί η προσοχή του κόσμου στην ανάγκη να καταπολεμηθούν οι αιτίες που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στη προσφυγιά έχει συνέχεια. Είναι πλέον κατανοητό ότι η αλληλεγγύη δεν φτάνει αν δεν συνοδεύεται από αγώνα για ανατροπή του συστήματος που γεννάει και εκμεταλλεύεται του πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το συγκεκριμένο σκάφος έχει συνδράμει στην περισυλλογή προσφύγων στη Χίο ενώ τα σωσίβια έχουν σταλεί από αλληλέγγυες ομάδες από τα νησιά και ανήκουν σε ανθρώπους που δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Σχολιάστε