My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι” Γεωργαντά στην πρόταση της Αγαθοπούλου

Με σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, απορρίπτει την πρόταση που απηύθυνε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, η συνάδελφός του, του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, για καταψήφιση των νέων μέτρων.

Ο κ. Γεωργαντάς θεωρεί ότι η κ. Αγαθοπούλου προσκαλεί “σε αποστασία βουλευτές άλλων κομμάτων”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα  με “μοναδικό οδηγό τη συνείδησή, τις ιδέες και τις αξίες του, καθώς και τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών του”.

Η δήλωση – απάντηση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

Με έκπληξη ανέγνωσα δήλωση της συναδέλφου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου με την οποία προσκαλεί τους άλλους δυο βουλευτές του νομού να καταψηφίσουμε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, επικαλούμενη τα συμφέροντα του λαού.

Σε ό,τι με αφορά και σεβόμενος τόσο την ίδια προσωπικά όσο και τον θεσμικό της ρόλο, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Είναι τουλάχιστον άκομψο σε προσωπικό επίπεδο να απευθύνει η κ. Αγαθοπούλου συμβουλές και νουθεσίες σε συναδέλφους της αναφορικά με τη στάση τους για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Επειδή γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του καθενός, θα συνιστούσα στην κυρία συνάδελφο να αρκεστεί στην εκ μέρους της εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού όπως εκείνη νομίζει και να αφήσει και σε εμάς το ίδιο δικαίωμα.

Κι αν σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσα να προσπεράσω την πρόκληση της συναδέλφου, σε πολιτικό επίπεδο πολύ φοβούμαι ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει τεράστιο ολίσθημα προσκαλώντας σε αποστασία βουλευτές άλλων κομμάτων. Και μάλιστα επικαλούμενη το δημοκρατικό πολίτευμα.

Και τώρα επί της ουσίας:

Θα ήμουν πρόθυμος να μην ψηφίσω κι εγώ το πακέτο των σκληρών μέτρων αν η κ. Αγαθοπούλου μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι με δικές της και του κόμματός της συγκεκριμένες προτάσεις κι όχι με ευχολόγια, θα εξασφαλιζόταν:

  1. Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ
  2. Η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (αγορά μετοχών των τραπεζών από το κράτος με ενίσχυση της ρευστότητάς τους). Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τη μια να συμπάσχουμε με ανέργους, εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες ότι η αγορά έχει στεγνώσει, χρήμα δεν κυκλοφορεί, οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας  και από την άλλη να φράσσουμε με τη στάση μας τη μόνη δυνατότητα  να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στην αγορά, μέσω της ανακεφαλοποίησης (μερικής κρατικοποίησης) των τραπεζών.  Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει εφεύρει άλλο σύστημα, πλην του τραπεζικού,  με το οποίο χρηματοδοτείται η οικονομική δραστηριότητα.
  3. Η συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας του ελληνικού κράτους (υγεία, παιδεία, άμυνα, κοινωνικές δαπάνες, πληρωμή δημόσιων υπαλλήλων κ..ο. κ.) αφού ακόμα και σήμερα παρά τις περικοπές  η λειτουργία του είναι ελλειμματική

Είναι εύκολο να εμπορεύεται κάποιος τον πόνο που προκαλούν στους πολίτες πολλά από τα μέτρα δημοσιονομικής εξισορρόπησης, ακριβώς επειδή λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα.  Σε μια κοινωνία που χρειάζεται όσο τίποτε περισσότερο την αλλαγή των κατεστημένων δομών με τις οποίες ολιγάριθμα τμήματα πληθυσμού απομυζούν με χαριστικά προνόμια τον κόπο των πολλών, αποτελεί ακραίο συντηρητισμό η οχύρωση στο χθες, η εμμονή στην πολιτική του «μην θίγετε τα κακώς κείμενα».

Η υπεύθυνη στάση και συνάμα ο δύσκολος δρόμος είναι να χαράξει μια κυβέρνηση τη σταθερή πορεία προς την έξοδο από την κρίση και την δρομολόγηση της ανάπτυξης μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Ενόψει λοιπόν των κρίσιμων αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε, μοναδικό οδηγό έχω τη συνείδησή μου, τις ιδέες και τις αξίες μου καθώς και τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μου.  Και βεβαίως θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας αυτή και στο κοντινό και στο απώτερο μέλλον.”

Σχολιάστε