My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Όταν υπάρχουν προτάσεις μ` ευαισθησία!

world energy

matskos-vasileios

Παροχή στους πολίτες ελάχιστης ποσότητας δωρεάν νερού (για υγιεινή και μαγείρεμα), ελάχιστης δωρεάν ενέργειας και δυνατότητας πρόσβασης στις τηλεπικοινωνίες μέσω Διαδικτύου”, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής, με το φαγητό ως πρώτη προτεραιότητα, πρότεινε ο συντονιστής της ΣΕ Κιλκίς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Μάτσκος, στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κιλκίς.

Διαβάστε τη σχετική δήλωση του κ. Μάτσκου για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, για το οποίο ελπίζουμε να γίνει η πρόταση δεκτή, με δεδομένο ότι πολλοί συντοπίτες μας σε απομακρυσμένους οικισμούς αναγκάζονται να πληρώνουν ακόμα και δορυφορικό internet προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου:

Πριν μια βδομάδα συνεδρίασε πρώτη φορά η νέα σύνθεση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κιλκίς.. (νέος θεσμός που δυστυχώς δεν έγινε κατανοητή η σημασία του ούτε από την Δημοτική αρχή αλλά ούτε και τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις!!)


Στην αντίστοιχη συνεδρίαση της προηγούμενης σύνθεσης, πριν δυο χρόνια, (Σεπτέμβριος του 2011) είχα προτείνει την οργάνωση της κοινωνικής βοήθειας, σε όσους την χρειαστούν, συσσίτια, δέματα τροφίμων, κλπ.

Κάποιοι γέλασαν φανερά (πολλοί λίγοι), κάποιοι γέλασαν κρυφά (λίγοι παραπάνω), οι περισσότεροι έμειναν άφωνοι στο γεγονός ότι συζητούσαμε για τέτοια ζητήματα (λογικό).

Μετά ήρθαν οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία, η εντατικότερη οργάνωση συσσιτίων (συμπληρωματικά των υπαρχόντων από την Εκκλησία), τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, κλπ.

Στην πρόσφατη λοιπόν συνεδρίαση πρότεινα (μεταξύ άλλων) την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο από τους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση.

Ευτυχώς δεν γέλασε κανείς αλλά υπήρξαν οι αναμενόμενες ανταπαντήσεις: “δεν προβλέπεται, δεν γίνεται, δεν μπορούμε να το πληρώσουμε…”, κλπ.

Δεν ξέρω αν “μεταφέρθηκε” η κουβέντα μας στον Πρωθυπουργό!!…πάντως προτίθεται λέει να δώσει λύση στο θέμα: “δωρεάν WI-FI παντού και σε όλους”

Αν κάποιοι “μετέφεραν” την κουβέντα, ελπίζω να τα μετέφεραν όλα γιατί η συνολική πρόταση είναι: “παροχή στους πολίτες ελάχιστης ποσότητας δωρεάν νερού για υγιεινή και μαγείρεμα, παροχή ελάχιστης δωρεάν ποσότητας ενέργειας, παροχή ελάχιστης δυνατότητας πρόσβασης στις τηλεπικοινωνίες μέσω διαδικτύου…” ώστε να επιτυγχάνεται ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής στους πολίτες. (Το φαγητό φυσικά εννοείται ως πρώτη προτεραιότητα)

Μ’ άλλα λόγια: δυνατότητα ελάχιστης πρόσβασης και  χρήσης των ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ…αυτών που καθημερινά βλέπουμε ότι ξεπουλιούνται.

Αν δεν γίνει αυτό (η διασφάλιση ελάχιστης πρόσβασης και χρήσης των Εθνικών Δικτύων), η πρόσβαση απλά σε WI-FI μοιάζει με “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς”, όπως είπε κάποιος φίλος…

Παρεμπιπτόντως να θυμίσω ότι το 2006 δόθηκε άδεια εγκατάστασης ασύρματου δικτύου WI-MAX στην Cosmoline μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες η οποία δεν το εγκατέστησε ποτέ. Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στα 4 εκ. € και τον έφτασαν πάνω από 20 εκατ.! Το 2011 η ΕΕΤΤ πήρε πίσω την άδεια..(για την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης δεν ξέρω) http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=259417

Σχολιάστε