My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Όπερα με άρωμα Κιλκίς!

Vasw baiouliΒραδιά όπερας και οπερέτας διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή της σοπράνο Βάσως Βαϊούλη – που τα τελευταία 5 χρόνια κατοικεί μόνιμα στο Κιλκίς και εργάζεται ως μουσικός σε σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης –  και των μαθητριών της, Αναστασία Πατσακίδου, Μαρία Κιορπελίδου, Νικολέτα Σουλίδου. Η συναυλία με τίτλο ”Γυναίκες του Κιλκίς τραγουδούν για την παγκόσμια ημέρα μουσικής”, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, στις 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Θα ακουστούν άριες από όπερες των MOZART, VIVALDI, HANDEL, PUCCINI κ.α., καθώς επίσης και αποσπάσματα από οπερέτες των Σακελαρίδη, Γιαννίδη κ.α.

Στο πιάνο συνοδεύουν οι Νατάσα Καββαδία, Θεονύμφη Μακράκη, Αλέξης Ιωαννίδης.

Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού για τα 100 χρόνια του Κιλκίς.

Βιογραφικό Βασιλικής Βαϊούλη

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας από όπου αποφοίτησε από την τάξη ειδικού αρμονίας και την τάξη ακορντεόν. Είναι πτυχιούχος αντίστιξης από την τάξη του κ. Α. Μπαλτά. Συνέχισε τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε το 2002. Παράλληλα έκανε σπουδές κλασικού τραγουδιού με τη κ. Βαρβάρα Τσαμπαλή από την τάξη της οποίας αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί και με τιμητική διάκριση εξαιρετικής απόδοσης και επίδοσης. Παρακολούθησε σεμινάρια μονωδίας με διάφορους καθηγητές όπως Κρίστα Λούντβιχ, Γκένα Ντιμιτρόβα, Γκαμπριέλα Ραβάτσι, Κουρτ Έκβιλουτς, Χέλγκα Βάγκνερ, Κώστα Πασχάλη, Άρη Χριστοφέλλη, Μαρούσα Ξυνή, Σπύρο Σακκά κ.α. Τον Μάρτιο του 2000 τραγούδησε ως σολίστ στη 3η συμφωνία του Μ. Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνση του συνθέτη κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην παράσταση της παιδικής όπερας Χένσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντινκ στο ρόλο της μητέρας, στην όπερα Η Ολυμπιάδα των λαών της Χρύσας Μελισσάρη (α΄παγκόσμια εκτέλεση) στο ρόλο της Αρετής και τέλος στην όπερα Ο Φαρμακοποιός του Χάιντν στο ρόλο του Βολπίνο. Πραγματοποίησε ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και συμμετείχε ως σολίστ σε συναυλίες διαφόρων ορχηστρών της Ελλάδας (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ. κ.α.).

Τον Οκτώβριο του 2012 τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια της πόλης με τις τρεις ορχήστρες της (Κρατική, Δημοτική, Φιλαρμονική Θεσσαλονίκης).

Σχολιάστε