My Twitter Feed

22 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ με Χριστοδουλάκη -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

Όλο το θρίλερ με Παραστατίδη

Ένα πρωτόγνωρο για τα πολιτικά πράγματα του νομού Κιλκίς θρίλερ εξελίχτηκε χθες Παρασκευή, τελευταία μέρα της προθεσμίας για κατάθεση των εκλογικών συνδυασμών, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

tsipras-parastatidisΤο όλο θέμα είχε να κάνει, βέβαια, με την υποψηφιότητα του Θόδωρου Παραστατίδη, που από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στη λίστα του κόμματος στο Κιλκίς, προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις.

Τελικά η λύση δόθηκε κυριολεκτικά στο «παραπέντε» απ` τον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει απ` τα αρμόδια όργανα του κόμματος (Κεντρική Επιτροπή και Επιτροπή Ψηφοδελτίων) εξουσιοδότηση να χειριστεί ο ίδιος το θέμα, καθότι το Κιλκίς κινδύνευε να μείνει χωρίς συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ!

Πράγματι, η εξουσιοδότηση δόθηκε κι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε την οριστική ένταξη του κ. Παραστατίδη στο ψηφοδέλτιο, κόβοντας απ` αυτό που είχε στείλει προηγουμένως η ΝΕ Κιλκίς, τον Παναγιώτη Χρονόπουλο.

Οι αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Παραστατίδη κορυφώθηκαν τις τελευταίες μέρες όταν όλα τα μηνύματα από Αθήνα έδειχναν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής θα εντασσόταν στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η ΝΕ αποφάσισε να ζητήσει απ` τους υπόλοιπους υποψήφιους να δεσμευτούν ότι δεν θα συμμετάσχουν στον συνδυασμό μαζί με τον κ. Παραστατίδη. Κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό σχεδόν απ` όλους τους ενδιαφερόμενους για υποψηφιότητα.

Μπροστά στο διαγραφόμενο αδιέξοδο, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε στον Θ. Παραστατίδη να θέσει υποψηφιότητα στη Β΄Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα είπε ο Κιλκισιώτης βουλευτής στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, η πρόταση δεν έγινε δεκτή για ευνοήτους λόγους.

Πράγματι, το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε ο συνδυασμός της εν λόγω εκλογικής περιφέρειας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν το όνομα του κ. Παραστατίδη. Οπότε, με βάση και τις συνεχιζόμενες σφοδρές τοπικές αντιδράσεις, στις οποίες προσθέτονταν και άλλες σε κεντρικό επίπεδο (Αριστερή Πλατφόρμα κα), πλήθυναν οι εκτιμήσεις ότι η συνεργασία του κ. Παραστατίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ ναυαγεί!

Ωστόσο, απ` το πρωί της Παρασκευής όλα έδειχναν από Αθήνα μεριά ότι τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Η αναφορά του Π. Σκουρλέτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1TV και η αναπαραγωγή της από ιστοσελίδες προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, έδειχναν ότι η οριστική απόφαση ήταν η ένταξη του κ. Παραστατίδη στον συνδυασμό του Κιλκίς. Λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση απ` τον ίδιο τον βουλευτή στην προαναφερθείσα ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όλες αυτές τις ώρες παίζονταν στο Κιλκίς ένα θρίλερ με δραματικές διαστάσεις. Η ΝΕ συνεδρίαζε ακατάπαυστα προκειμένου να προτείνει λύση αποδεκτή χωρίς τον κ. Παραστατίδη. Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν και κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε. Μέχρι που αποφασίστηκε να σταλεί νέα πρόταση για τον συνδυασμό – η οποία προκρίθηκε μέσα από ψηφοφορία – με τα ονόματα Ειρ. Αγαθοπούλου, Βλ. Αγτζίδης, Γ. Πεχλιβανίδης, Σ. Ψαρρά και Π. Χρονόπουλος.

Στο μεταξύ, το κόμμα είχε δώσει στη δημοσιότητα όλους τους συνδυασμούς πλην του Κιλκίς και του Επικρατείας, για τον οποίο άλλωστε υπήρχαν περιθώρια χρόνου. Έτσι, διάβαζε κανείς σ` όλες τις ιστοσελίδες επικεφαλίδες όπως «όλοι οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Κιλκίς».

Τότε ήλθε η προσωπική παρέμβαση του προέδρου Τσίπρα, ο οποίος αφού έλαβε την απαραίτητη εξουσιοδότηση απ` τα αρμόδια κομματικά όργανα έσβησε απ` τη πρόταση της ΝΕ το όνομα Χρονόπουλος και πρόσθεσε Παραστατίδης.

Η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου έφτασε στη ΝΕ Κιλκίς λίγο πριν τα μεσάνυχτα, για να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο 5 λεπτά πριν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα, απ` τον συντονιστή της Οργάνωσης του Κιλκίς, δηλαδή -τι ειρωνεία της «τύχης»- απ` τον κομμένο Π. Χρονόπουλο! Τέλος(;)…

Γιάννης Καραγιαννίδης

 

Σχολιάστε