My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Όλοι στη μάχη με ψηφοδέλτιο στο χέρι

Γράφει η Ειρήνη Χατζή*

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε άνθρωπο που μοχθεί για την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του, να σκεφτεί με καρδιά και μυαλό τα εξής πηγαίνοντας προς την κάλπη:

Πώς θα αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις την επιλεκτική γύμνια του αστικού κράτους, την πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως κόστος, που κάθε βδομάδα πια γεννάει και νέες τραγωδίες;

Πώς θα στριμώξουμε κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακή αρχή για μέτρα ουσιαστικής θωράκισης του λαού και των περιουσιών του, για να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι;

Πώς θα μπουν εμπόδια στη φορομπηξία και στην ανταποδοτικότητα σε δήμους και Περιφέρεια; Πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση υπηρεσιών, για να μπει φρένο στη γενικευμένη εργολαβοποίηση που φορτώνει περισσότερα βάρη στα εργατικά – λαϊκά στρώματα ώστε να κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι; Πώς θα οργανωθεί με καλύτερους όρους η πάλη για τα σχολεία, για τις δομές Υγείας στην περιοχή μας, για καθετί που βασανίζει τον λαό και τα παιδιά του; Πώς θα γίνει ο λαός της περιοχής μπροστάρης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για όσα του αξίζουν και μπορεί να απολαμβάνει στην εποχή που ζούμε ;

Τελικά: «Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την εγκληματική πολιτική του κέρδους, που υπηρετούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και Περιφέρειεα; Πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών, κόντρα σε αυτήν την πολιτική;».

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω πρέπει να κυριαρχήσουν τις λιγοστές μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της Κυριακής 8 Οκτώβρη. Μέρες που μπορεί να φαίνονται λίγες, αλλά έχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να κερδηθούν περισσότερες ψήφοι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δύο Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκλέγοντας κομμουνιστή αγωνιστή σύμβουλο από την ΠΕ Κιλκίς.

Για να σπάσει η «συνωμοσία της σιωπής» που προσπαθούν να επιβάλουν η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και τα συστημικά ΜΜΕ, η βουβαμάρα με την οποία επιχειρούν να φτάσουμε μέχρι τις κάλπες, μπας και σμπαραλιαστεί το κριτήριο ψήφου.

Για να δυναμώσει μέχρι την τελευταία στιγμή η αντιπαράθεση με τους «τοποτηρητές» της κυρίαρχης πολιτικής, τους υποψηφίους που στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να ελέγξουν την υλοποίηση σε δήμους και Περιφέρεια της βάρβαρης πολιτικής τους, τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αντικειμενικά, αυτές τις λίγες μέρες χρειάζεται η συζήτηση να επικεντρωθεί στα βασικά διλήμματα, να μη σκορπάει σε δευτερεύοντα.

Αν, δηλαδή, από την επομένη των εκλογών ο λαός μας θα έχει περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους σε Κιλκίς και Παιονία αν θα εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα είναι στηρίγματα στην πάλη για τις ανάγκες του.

Αν θα έχει εκλέξει περισσότερους δοκιμασμένους αγωνιστές που εγγυώνται για τη λαϊκή κινητοποίηση και τη διεκδίκηση.

Αν θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, αν η λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει θα βρει διέξοδο στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και τις ανατρεπτικές του θέσεις.

Αν ο κλονισμός της εμπιστοσύνης απέναντι στο σάπιο και εχθρικό κράτος, που δικαίως νιώθουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μετά τα απανωτά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων, θα εκφραστεί και στις δύο κάλπες. Αν θα σταλεί ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί «να πάει αλλιώς».

Αν θα δεχθεί τελικά πλήγμα η πολιτική που για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων κάνει συντρίμμια τις ζωές των πολλών.

Αυτό το πλήγμα μπορεί ο λαός να το καταφέρει ρίχνοντας και στις δύο κάλπες το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, ρίχνοντας το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Και ένα τέτοιο πλήγμα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο αν αναλογιστεί κανείς τι έρχεται τους επόμενους μήνες.

Δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι είναι στα σκαριά ώστε να ρέει «ζεστό» χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο, νόμοι που αποτυπώνονται και σε τοπικό επίπεδο: Από το ξεχείλωμα των ωραρίων με τις ευλογίες δημάρχων και περιφερειαρχών μέχρι τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά από υπηρεσίες που πρωτοστατούν οι εκλεγμένοι των άλλων κομμάτων.

Η ίδια η κυβέρνηση προετοιμάζει τον λαό για νέα χαράτσια, μαζί με την ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι το «ζωνάρι πρέπει να σφίξει», ότι «παγώνουν» μισθοί και συντάξεις, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια θα συνεχίζονται και ότι ακόμα και τα «μέτρα καπαμά» θα αποσύρονται.

Κι αν πριν τελειώσει ο Σεπτέμβρης δύο μόλις κύματα κακοκαιρίας έφεραν τον λαό σε Θεσσαλία Εύβοια και αλλού, αντιμέτωπο με τις υποδομές – ρημαδιό, να βουλιάζει στις λάσπες και να κινδυνεύει, το επόμενο διάστημα επιφυλάσσει στα σίγουρα νέες καταστροφές που απαιτούν τη μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση και την οργάνωση, να γίνεται πράξη παντού το «ο λαός σώζει τον λαό», που αποδεικνύεται ξανά μονόδρομος. Άλλωστε τα έργα υποδομής και πολιτικής προστασίας που έχουν καθυστερήσει δεκαετίες ολόκληρες στο σύνολο της ΠΕ Κιλκις μαρτυρούν ότι δεν είμαστε σε καλύτερη κατάσταση στις υποδομές θωράκισης, πρόληψης και συνολικά πολιτικής προστασίας, συγκριτικά με τις περιοχές που επλήγησαν.

Η ίδια πολιτική φέρνει τον λαό αντιμέτωπο με νέο φάσμα κινδύνων από τη βαθιά εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από τις διευθετήσεις που «τρέχουν» με σφραγίδα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε Αιγαίο, Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο, για τις οποίες δημοτικές και περιφερειακή αρχή, είτε καθησυχάζουν τον λαό είτε πανηγυρίζουν.

Επομένως, η επιλογή πρέπει να είναι σαφής. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαικά στρώματα, οι συνταξιούχοι, οι μικροί ΕΒΕ, οι επιστήμονες, οι αγρότες και τα νέα παιδιά έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους που προσκυνούν την παραπάνω πολιτική, που την έχουν υπηρετήσει ήδη από άλλες θέσεις, που δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στους υποψηφίους του ΚΚΕ που είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουν σε κάθε μετερίζι, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στα χωριά: Από τους ελεύθερους χώρους , τους χώρους άθλησης, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, τους χώρους υγείας, μέχρι το μεροκάματο και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αυτό που έχει ανάγκη λοιπόν κάθε άνθρωπος του μόχθου και της βιοπάλης, κάθε νέος και νέα, κάθε συνταξιούχος είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, για να προβληθούν ακόμα πιο επιθετικά τα σύγχρονα δικαιώματα, αυτά που μπορεί σήμερα να απολαμβάνει ο λαός και του τα στερεί η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να δυναμώσουν η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση για όλα τα παραπάνω, κόντρα στη συναίνεση που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα του συστήματος και εκφράζεται και στην Τοπική Διοίκηση, με τους κοινούς υποψηφίους, τις «μεταγραφές» και τις ανταλλαγές στελεχών μεταξύ τους.

Τώρα είναι η ώρα για να κάνουν το βήμα, να προσεγγίσουν το ΚΚΕ και με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» όσοι μέχρι χτες εξακολουθούσαν ακόμα και με βαριά καρδιά να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, και βλέπουν με απέχθεια το επιστέγασμα του απόλυτου εκφυλισμού του. Οσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, όσοι έχουν αναφορές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την όποια άλλη εκδοχή του. Μπορούν, όμως, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να συμβάλουν στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στην ανάπτυξη της πάλης για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και κεφαλαίου, που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να αποδείξει ότι μπορεί να την υπηρετήσει καλύτερα από τη ΝΔ.

Τώρα όλοι στη μάχη! Με τους πάνω από 230 υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την ΠΕ Κιλκίς, με τους ανθρώπους τους οποίους βρεθήκαμε τους τελευταίους μήνες σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, κάνουμε τη νύχτα μέρα.

Παίρνουμε κάθε μέτρο για να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Σπίτι σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε χώρους δουλειάς, χωριά και γειτονιές, παντού να φτάσει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με τις συσκέψεις, τις περιοδείες, τις εξορμήσεις, με την αφίσα και τον «Ριζοσπάστη», τις άμεσες παρεμβάσεις εκεί που ο λαός δίνει τη μάχη να σταθεί στα πόδια του.

Ετσι που από τις 9 Οκτώβρη και μετά, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, να είναι ακόμα πιο δυνατό το «αντίπαλο δέος», να δοθεί ακόμα πιο επιθετική απάντηση: «Με τις ζωές μας, όχι με τα κέρδη τους!».

Κόκκινη ψήφο παντού για να βγει νικητής ο λαός μας!!!

*Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ, μέλος ΔΣ του Σωματείου λαϊκών αγορών Κιλκίς.

Υποψήφια σύμβουλος ΠΕ Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Σχολιάστε