My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ωδή στην ΜΠΟΥΓΑδα της ΕΡΤ

giannoulis-xristosTου Χρήστου Γιαννούλη.


Ιδανικός χρόνος για τους μανδαρίνους και το «υπηρετικό» προσωπικό της συγκυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας που έχει προκαλέσει η αμηχανία του γκρεμού και του αδιεξόδου που έχουν προκαλέσει.

Δεν πρόκειται να μπούμε, είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και φάση παραλυσίας του μεσαίου και χαμηλού επιπέδου διαχείρισης της εξουσίας.  Σε ανώτερο επίπεδο, από γενικό γραμματέα και πάνω, κυριαρχεί ο καημός της εκλογής ή της επανεκλογής. Με ποιο κόμμα, σε ποια περιφέρεια, με ποιόν αρχηγό, σε ποια χώρα; Θα τα απαντήσουν μετά, αφού διασφαλίσουν τις αναγκαίες «χορηγίες». Αυτές τις χορηγίες αναλαμβάνει να διασφαλίσει το κατώτερο «υπηρετικό» πολιτικό προσωπικό. Και να μείνει και κάτι για τους ίδιους. Μη πάει τζάμπα ο κόπος και ο «κίνδυνος».

Βρισκόμαστε στην στιγμή που ως  εικόνα θα μπορούσε να  είναι αυτή που ο ατσαλάκωτος ή η ατσαλάκωτη τεχνοκράτης βάζει στην κούτα τα προσωπικά αντικείμενα του γραφείου. Φωτογραφίες παιδιών, χαρτοκόπτη, φακέλους και μερικά αξεσουάρ της καθημερινότητας. Κλείνει όπως όπως τις εκκρεμότητες και τα ίχνη. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούν συνήθως σακούλα από τα JUMPO. Στις αμερικάνικες ταινίες κάτι καφέ κούτες που λες και κατασκευάστηκαν για αυτή ειδικά την περίσταση.

Και η αλήθεια είναι ότι οι «σακούλες» του JUMPO χωράνε πολύ πράγμα. Εργολάβους, εκδότες, επιχειρηματίες και πολιτικούς φίλους. Εξυπηρετήσεις ή ομάδες στήριξης όπως αυτές που εξασφαλίζονται από τις «πονηρές» τροπολογίες που κατήγγειλε πριν λίγες εβδομάδες ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Τροπολογίες της νύχτας και της ντροπής όπως αυτή που αφορά την εξέχουσα προσωπικότητα που διαχειρίζεται σήμερα εκατομμύρια ευρώ της πρώην ΕΡΤ, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Της κυρίας Μπουγά που ζήτησε και πήρε όπως και ο προκάτοχος της «αμνηστία» για κάθε ποινικό αδίκημα που  διαπράχθηκε ή θα αποκαλυφθεί ότι θα διαπραχθεί στο μέλλον. Αρνείται σαν τον τελευταίο νεόπλουτο «μπουζουκόβιο» να αποπληρώσει υποχρεώσεις σε απολυμένους εργαζόμενους από το 2011 αλλά φροντίζει να αυξήσει υπερωρίες και αμοιβές συμβούλων της δικής της αυλής.

Τα γραμμάτια, εκτός της πραγματικής οικονομίας όπου υπάρχει ασφυξία, πληρώνονται κανονικά και εξοφλούνται εμπρόθεσμα στους προθαλάμους της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Είναι ίσως η μόνη συνεπής διαδικασία που διατηρήθηκε παρά την κρίση.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε, παρά να υποθέσουμε ότι περιπτώσεις όπως η ειδική διαχειρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν πολλές. Όσες χρειάζονται για να κλείσουν οι «υποθέσεις» που απαιτούνται για να χυθούν στην μάχη των επικείμενων εκλογών οι πολιτικοί φίλοι και προϊστάμενοι τους.

Είναι αυτοί που τους «ευλόγησαν» ως μεσαίο πολιτικό «υπηρετικό» προσωπικό με μία θέση αξιωματούχου με άμεση πρόσβαση σε δημόσιο χρήμα.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με ανοχή και συνενοχή των επικεφαλής της συγκυβέρνησης, τα σκάνδαλα του αύριο, γεννιούνται σήμερα. Και ποιος ξέρει μέχρι που θα φτάσουν ή είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι την ημέρα που θα «κουβαλήσουν» την σακούλα του JUMPO  πορτ. μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. (Αν θα φεύγουν ελεύθεροι και ασυνόδευτοι…).

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε