My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Ψηφίστε μας κι ας μας βρίζετε»

Του Τάσου Παππά.


Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η ανησυχία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Είναι η πρώτη φορά από το 2019 που η αυτοπεποίθηση των παραγόντων της Δεξιάς δείχνει να μην είναι στα καλύτερά της. Εχει κλονιστεί. Και λογικό είναι. Τα μηνύματα από την κοινωνία, όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, είναι αρνητικά. Μερικά πολύ αρνητικά.

Πλήττεται η κυβέρνηση, η αίγλη του επικεφαλής της υποχωρεί, ο «κανένας» χτυπάει πρωτιές, το υπερσυντηρητικό ακροατήριό της είναι θυμωμένο κυρίως με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ακούει με ευλάβεια τα κηρύγματα των ιερέων από τους άμβωνες, οι επιδόσεις της στα πεδία της ακρίβειας, της εγκληματικότητας, του κράτους δικαίου είναι απογοητευτικές, η πολιτική της για τη δημόσια υγεία βάλλεται και από φίλιες δυνάμεις, το κεντρικό αφήγημά της περί success story σκοντάφτει στη δύστροπη πραγματικότητα όπως την περιγράφει το Ευρωβαρόμετρο (φτώχεια, ανασφάλεια, απαισιοδοξία), οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα για αντιμετωπιστεί το «κακό» πριν να είναι πολύ αργά.

Και τι ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα η Δεξιά; Να στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς. Την αρχή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν τις αντιρρήσεις τους για το ένα ή το άλλο θέμα, να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν σωστά, δηλαδή Νέα Δημοκρατία. Τη σκυτάλη πήρε πρώτος ο συνήθης ύποπτος, ο υπουργός για όλες τις δουλειές, ο άνθρωπος που προτάσσει τα στήθη του για να υπερασπιστεί τον αρχηγό του και προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ότι η χώρα θα μπει σε περιπέτειες αν κάνουν το λάθος και προτιμήσουν στην κάλπη άλλο κόμμα. Ο λόγος για τον Αδωνη Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη για θέμα κυβερνησιμότητας σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν καταφέρει να πιάσει το ποσοστό που επιθυμεί. Ποιο ποσοστό επιθυμεί; Το σαράντα και κάτι τοις εκατό των εθνικών εκλογών, αλλά ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να το φτάσει. Κι αν κάποιοι κάνουν την αποκοτιά και επιλέξουν κάτι άλλο απ’ αυτό που τους προτείνει ο κ. Γεωργιάδης; Αν είναι πολλοί, τότε είναι σφόδρα πιθανόν να έχουμε και παρενέργειες στο οικονομικό επίπεδο. Γιατί; Από πού προκύπτει αυτό; Μα, «οι αγορές μετρούν οικονομικά το πολιτικό ρίσκο», όπως δήλωσε.

Συνεπώς: Να αφήσετε τους τυχοδιωκτισμούς, να βάλετε στην άκρη τις ρυπαρές ιδέες για ψήφο τιμωρίας, να εγκαταλείψετε κάθε ανίερη σκέψη για μετακίνηση σε διπλανές κάλπες, να μην πριμοδοτήσετε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ του ουρανοκατέβατου Κασσελάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που αντιγράφει τις χειρότερες πρακτικές των ακροαριστερών λαϊκιστών, ούτε τα κόμματα που είναι δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, να κάνετε τον σταυρό σας, δεήσεις στον Υψιστο για να βοηθήσει το κόμμα που έχει για σύνθημά του το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και να ρίξετε στην κάλπη το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Και για να μη νομίσετε ότι σας χειραγωγούμε, σας λέμε ότι δεν είμαστε οπαδοί ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως ήταν οι προπροηγούμενοι, είμαστε όπως έχει πει ο πολυχρονεμένος ηγέτης μας το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα της Ελλάδας και είστε απολύτως ελεύθεροι να βάλετε σταυρό σε όποιον και όποια θέλετε. Το κόμμα δεν θέλει να σας κάνει υποδείξεις. Αρκεί να πράξετε το καθήκον σας και να το ψηφίσετε. Και με κρύα καρδιά. Και βρίζοντας. Διαφορετικά θα μας βρουν συμφορές.

Aνάγωγα

Οπλα (πολλά όπλα) και δολάρια (πολλά δολάρια) στον Νετανιάχου για να συνεχίσει το… ειρηνευτικό έργο του και βέτο στο αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν πλήρες μέλος του ΟΗΕ. Η δικαιοσύνη made in USA.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε