My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ψηφίζουν νόμους και μετά…

…τους παραβιάζουν.

Του Τάσου Παππά.


Η πρωτοβουλία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, να ζητήσει από τους υπουργούς Επικρατείας και Τουρισμού να πληροφορήσουν τη Βουλή αν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής διαθέτει τα επιστημονικά προσόντα τα οποία απαιτούνται για τη θέση που κατέχει, έβγαλε λαβράκι. Με δήλωσή του ο κ. Λούλης παραδέχτηκε ότι δεν έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ότι έχει τελειώσει μια σχολή στην Ελβετία, ότι δεν έχει κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ, ότι δεν ξέρει αν είναι ή δεν είναι σύννομη και ότι δεν έχει πει ψέματα. Κατά το κοινώς λεγόμενο «πιάστηκε στα πράσα».

Οντως δεν έχει πει ψέματα ο κ. Λούλης ως προς τους επιστημονικούς τίτλους του. Παραβίασε όμως τον νόμο που ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, ο οποίος αναφέρει ότι γενικοί γραμματείς υπουργείων διορίζονται όσοι διαθέτουν και πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

● Ηξερε ο πρωθυπουργός που πρότεινε στον κ. Λούλη τη συγκεκριμένη θέση ότι παραβιάζεται ο νόμος; Ο Κ. Μητσοτάκης εμπνεύστηκε τον νόμο και όφειλε να γνωρίζει ότι ο κ. Λούλης δεν έχει τα τυπικά προσόντα γι’ αυτό το πόστο. Διαφορετικά, δικαιούται ο καθένας να υποθέσει ότι έχουμε να κάνουμε στην καλύτερη περίπτωση με σκιτζήδες (άρα τα περί επιτελικού κράτους είναι κακόγουστο αστείο) και στη χειρότερη περίπτωση με αλαζόνες που πίστεψαν ότι η παρασπονδία τους δεν θα αποκαλυφθεί. Κι αν παρ’ ελπίδα έρθει στο φως, θα τη φάει το μαύρο σκοτάδι αφού τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης είναι δικά τους και θα φροντίσουν να της δώσουν την έκταση που της αξίζει: ούτε έναν πόντο.

● Αυτός που ήρθε σε επαφή με τον κ. Λούλη (είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είτε κάποιος στενός συνεργάτης του) τον ρώτησε αν έχει κάποιο κώλυμα για να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία; Αν ο κ. Λούλης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και όλα είναι καθαρά και ξάστερα, τότε είπε ψέματα. Πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για την αποκοτιά του. Αν όμως ο κ. Λούλης είπε πως ο διορισμός του κολλάει στον νόμο της κυβέρνησης που πέρασε από τη Βουλή με τυμπανοκρουσίες περί αποτελεσματικού και αμερόληπτου κράτους και ο συνομιλητής του (ο πρωθυπουργός ή ο συνεργάτης του) σφύριξε αδιάφορα, τότε υπάρχει συνενοχή. Αναζητείται το κίνητρο.

● Μήπως ο κ. Λούλης έχει εξασφαλίσει, για λόγους που γνωρίζουν αυτός και ο πρωθυπουργός, ένα καθεστώς ασυλίας, το οποίο δεν ακουμπάνε ούτε οι νόμοι ούτε οι κανονισμοί και καθαγιάζει τον πρότερο προβληματικό δημόσιο βίο του (υμνητής της χούντας, διορισμός στη διοίκηση του Αγίου Ορους επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν και δεν είχε τα απαραίτητα για τη θέση προσόντα, όπως είχε παραδεχτεί ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού);

Η ομάδα που κυβερνά τη χώρα με τη λογική «είμαι πλειοψηφία και κάνω ό,τι γουστάρω» υποδύθηκε την ενάρετη και υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει με αυστηρότητα τη νομιμότητα. Την παραβιάζει ασυστόλως και ταυτοχρόνως κουνάει με απύθμενο θράσος το δάχτυλο σε όσους ασκούν κριτική. Νιώθει πανίσχυρη και κινείται σχεδόν ανεξέλεγκτα λόγω της ασφυκτικής υπεροχής της στη μιντιακή περιοχή, της γραβατωμένης αντιπολίτευσης που κάνουν οι πολιτικοί αντίπαλοί της και της ευένδοτης στάσης τμημάτων τής υποτίθεται ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Ανάγωγα

«Πάρτε την πρωτοβουλία να οργανώσετε μια δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε μένα και την κ. Γεννηματά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολγα Τρέμη στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Forum των Δελφών. Για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση, εφόσον φυσικά το επιθυμούν και οι δύο πλευρές, δεν χρειάζονται μεσάζοντες. Πρέπει οι δύο αρχηγοί να βρεθούν και να μιλήσουν χωρίς προαπαιτούμενα, ηγεμονισμούς και αστερίσκους. Ολα τ’ άλλα είναι για κατανάλωση.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε