My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ψήφισμα κατά των μεταλλείων σε Πάικο

“Αρνούμαστε κάθε δραστηριότητα που απειλεί να αφανίσει το πανέμορφο όρος Πάικο και θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τον Θερμαϊκό κόλπο δια μέσου του ποταμού Αξιού”. Αυτό αναφέρει σε ψήφισμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία στο Πάικο, λέγοντας “όχι στα μεταλλεία, όχι στην εξόρυξη χαλκού, χρυσού και κάθε άλλου μεταλλεύματος με τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες”.

Στο ψήφισμα, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίασή της στην Αξιούπολη, η Συντονιστική Επιτροπή, αναφέρονται και τα εξής:

“Το Πάικο αποτελεί για μας πηγή ζωής και πλούτου, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας, πηγή έμπνευσης για δημιουργία. Είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και υπάρχουν καταφύγια άγριων ζώων, που η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από το βουνό αυτό.
Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν ήδη δυνατότητες μοναδικές για αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή (βιολογική καλλιέργεια-κτηνοτροφία), για μελισσοκομία και υλοτομία, οικοτουρισμό, και μεταποίηση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
Η φυσική ομορφιά με τα πλούσια δάση, με τα ποτάμια, με τις λίμνες, τους καταρράκτες, τα φαράγγια και τις σπηλιές, τη βατότητα του βουνού, τα πολλά όμορφα χωριά από τα οποία το καθένα διακρίνεται για τη μοναδικότητά του και τη φιλοξενία των κατοίκων τους. Οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού, κοινωνικού, αλλά και οικονομικού περιεχομένου προκαλούν τον επισκέπτη για το επόμενο ταξίδι στο Πάικο.Λέμε όχι στα μεταλλεία, όχι στην εξόρυξη χαλκού, χρυσού και κάθε άλλου μεταλλεύματος με τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες:

– όξινη απορροή

– τόνους τοξικών αποβλήτων

– λειψυδρία

– μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα

– μόλυνση των ποταμών και των πολλών ρεμάτων της περιοχής

– παύση κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής και οικοτουριστικής δραστηριότητας.

Αυτό το έγκλημα δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Δεν θα αφήσουμε το Πάικο να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους. Οφείλουμε να το προστατέψουμε με κάθε μέσον και να το διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές αειφορικά παραγωγικό, πηγή ζωής, ηρεμίας, αισθητικής απόλαυσης.
Το Πάικο επιπλέον είναι πηγή υδροδότησης ολόκληρου του Δήμου Παιονίας και όχι μόνο.
Επίσης δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον κοινό αγώνα κατά των μεταλλείων στα Κρούσια του Ν. Κιλκίς, και σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.”

Σχόλια
One Response to “Ψήφισμα κατά των μεταλλείων σε Πάικο”
 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στο Πολύκαστρο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε όλοι εκεί !!!!!!

  Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες των πρώην Δήμων Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Γουμένισσας πρέπει να είμαστε εκεί ώστε μην πέφτει καρφίτσα!!!!!!!!

  ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε σε όσους πιστεύουν πως θα συνεχίζουν να μας παραμυθιάζουν τόσο εύκολα ότι δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας να γίνει “κρανίου τόπος” και ότι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ώστε τα παιδιά μας μετά από χρόνια να συνεχίσουν να αντικρίζουν και να χαίρονται αυτό το περιβάλλον που χαιρόμαστε και εμείς σήμερα!!!!!!!!

  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να είμαστε όλοι εκεί για ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ και αυτούς που κάθονται στις καρέκλες και μέχρι σήμερα “ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ” και δεν παίρνουν σαφή θέση για το κακό που έρχεται στον τόπο μας, ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ για να ξέρουμε με ποιου το μέρος είναι!!!!!!!!!!

  Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!!!!!!!

  ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ!!!!!!!!!

  ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  (προωθήστε το μήνυμα)

Σχολιάστε