My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Χωρύγι: Πίτα συλλόγων Ποντίων

xorigi_pita6Το  Σάββατο 8 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας, συνεδρίασε στο Χωρύγι, με την παρουσία  των ποντιακών  συλλόγων του νομού, μελών  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις, σχετικές  με τη λειτουργία των συλλόγων: Να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής τους, να επιστραφεί ο ΕΕΤΑ, να έχουν οι σύλλογοι φοροαπαλλαγές για δύο εκδηλώσεις το χρόνο, να διευκρινιστεί ο τρόπος πληρωμής των χοροδιδασκάλων, το ποσοστό της οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από το δήμο, να ενημερωθούν οι σύλλογοι για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να αξιολογηθούν οι δράσεις της  ΠΟΕ, με στόχο τη βελτίωση τους και τέλος να γίνουν σεμινάρια που θα αφορούν τη γλώσσα, το θέατρο, την παράδοση και την ποντιακή διατροφή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση της προσφυγικής ιστορίας των κατοίκων του χωριού, από το Ν. Κωνσταντινίδη και κατόπιν  παρουσία των γονιών και των παιδιών του συλλόγου κόπηκε η βασιλόπιττα. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση χαράς, πανδαισίας και χρήσιμης ενημέρωσης, σε ιστορικά και πολιτιστικά θέματα.

Σχολιάστε