My Twitter Feed

12 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Χωρίς υπηρεσιακά τα σχολεία

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Γενάρη δεν έχει προχωρήσει η συγκρότηση κανενός Υπηρεσιακού Συμβουλίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καταγγέλουν τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ, Γιώργος Ξενέλης και Αβραάμ Κασάπης, που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΚ (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 16-1-2023

Μετά τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έγιναν στις 5/11/2022 έχουμε ξανά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε όλα τα συμβούλια (ΠΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ- ΚΥΣΔΕ). Την περίοδο 2021-2022 και μετά τις «εκλογές-παρωδία» του 2020 βιώσαμε την πιο αντιδημοκρατική και αδιαφανή λειτουργία των ΥΣ των τελευταίων δεκαετιών. Τα φαινόμενα αυτά ανέδειξαν την αναγκαιότητα συμμετοχής μας στα υπηρεσιακά συμβούλια για να πάψουν να είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως.Είναι προφανές ότι τελικός στόχος μας είναι η ανατροπή των νόμων 4537 & 4728 για τα ΥΣ και συνολικά της υπάρχουσας κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ.

Οι δεκάδες Αιρετοί που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΝΕΚ στο ΚΥΣΔΕ,σε 12 ΑΠΥΣΔΕ και σε 35 ΠΥΣΔΕ, θα συνεχίσουν πλάι στην ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και σε όλους τους συναδέλφους/ισσες να πρωτοστατούν στους συλλογικούς αγώνες και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, με μόνη τους δέσμευση τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου, μακριά από πελατειακές λογικές, εκδουλεύσεις και συνδιαχείριση με τη διοίκηση. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε ξανά «η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά όλων των συναδέλφων/ισσων», επαναφέροντας τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία των Συμβουλίων. Για εμάς, η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών με Δικαιοσύνη, Αμεροληψία και Διαφάνεια, δεν είναι χάρη ή «ευνοϊκή» εξυπηρέτηση, αλλά απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα!

Ωστόσο και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Γενάρη, δεν έχει προχωρήσει η συγκρότηση κανενός ΥΣ σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να παίρνονται από μονοπρόσωπα όργανα της Διοίκησης (ΔΔΕ,ΠΔΕ, Υπουργείο Παιδείας), την ίδια στιγμή που δόθηκε προθεσμία μίας ημέρας και σε περίοδο σχολικών διακοπών για την πρόσκληση της κάλυψη των θέσεων των διορισμένων μελών στα ΥΣ (Αττική). Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ αρνείται να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, ανακαλώντας με προφορική εντολή(!) ακόμα και όσες διαπιστωτικές πράξεις είχαν ολοκληρωθεί! Τόσο απλά…τόσο επιτελικά…

Οι μεγάλοι αγώνες για την ανατροπή του δυστοπικού και αντιδημοκρατικού σκηνικού της Κυβέρνησης ΝΔ είναι μπροστά μας! Με καθαρούς στόχους, ενότητα και αγωνιστικότητα θα τους πετύχουμε. Για προστασία της αυτονομίας των συνδικάτων και των δικαιωμάτων τους, για  την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης για Δημοκρατία και Ελευθερία στα σχολεία! Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας ως αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον/την εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.

Καλή χρονιά με δύναμη, υγεία και δράση από όλους και όλες μας, γιατί οι μέρες που ονειρευτήκαμε δεν θα έρθουν…αν και εμείς δεν ” βάλουμε το χέρι μας”!

Σχολιάστε